L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès endega una nova etapa

L’entitat renova la junta directiva amb nous propòsits i mantenint el compromís de seguir lluint el nom de la ciutat arreu a través de la música

Banda AMCV 2014Després del relleu en la direcció musical de la Banda de la temporada passada, continuen els canvis a l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). L’entitat, que és coneguda per organitzar els concerts al Castell de Sant Marçal des de fa 16 anys, ha renovat ara el seu màxim òrgan directiu. La nova junta directiva va sortir escollida després d’un procés de votació i, hores d’ara, ja està treballant amb les revolucions al màxim per encarar aquesta nova etapa.

 El perfil de la nova junta

La nova junta està formada per 8 membres de l’AMCV: 5 músics de la Banda i 3 cantaires de la Coral. Constituït majoritàriament per dones, l’equip que liderarà el projecte de l’entitat cerdanyolenca els propers anys és també, i com sempre ha procurat l’entitat, de caire intergeneracional. En aquesta ocasió, està format per intèrprets d’edats compreses entre els 18 i els 65 anys.

Els objectius de la nova junta

Malgrat es tracta d’un relleu continuista perquè alguns dels membres provenen de l’antiga junta, el nou equip s’ha proposat una sèrie de compromisos que vol complir al llarg del temps que es mantingui al capdavant de l’Agrupació. Entre d’altres, vol augmentar la seva col·laboració en projectes solidaris, com anys enrere havia fet amb La Marató de TV3, i enfortir la relació amb la Federació de Bandes i l’escola de música AULOS. Així mateix, també vol posar en marxa projectes de divulgació cultural en col·laboració amb entitats o empreses de Cerdanyola.

Per sobre de tot, però, la nova junta agafa el guant de les que l’han precedida i seguirà apostant per la qualitat musical i associacionista de la Banda i la Coral, així com per continuar lluint el nom de la ciutat arreu a través de la música.

Un relleu natural

Aquest estiu no ha estat un estiu qualsevol per a l’entorn de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. Han estat uns mesos de transició. I és que, després de 4 anys i tal com fixen els estatuts de l’entitat, l’AMCV s’ha esforçat perquè el relleu al capdavant del seu òrgan directiu fos el més natural possible. I així ha estat.

“No és tasca fàcil gestionar una entitat amb més d’un centenar de membres actius i tantes actuacions a l’any, però agafem l’encàrrec amb la il·lusió dels que creuen que treballar pel teixit associatiu de la ciutat és, per davant de tot, una forma d’agraïment a tots els que ens han precedit en aquesta aventura i una mostra de confiança cap a tots els que ens acompanyen tant des de dalt i com des de baix dels escenaris”, asseguren membres de la junta entrant.

Seguint els estàndards que marca la llei, la votació va tenir lloc el passat dia 5 d’octubre a les instal·lacions de l’Ateneu, on assagen regularment les formacions de l’entitat. Van votar més d’una seixantena de persones amb dret a vot i la candidatura escollida va ser la liderada per Imma Gamo (contralt) com a presidenta, Laia Seró (trompeta) com a vicepresidenta, Marta Soto (flauta travessera) com a tresorera i Juan Miguel Villatoro (baix) com a secretari.

Primer acte públic

El primer acte públic de la nova junta va tenir lloc el passat 11 d’octubre durant la presentació de la programació cultural de l’Ateneu. Imma Gamo va explicar als mitjans que, els propers mesos, la Banda i la Coral de l’AMCV oferiran 2 concerts amb entrada gratuïta: un el 18 de novembre en què sonaran danses d’arreu del món i un altre el 30 de desembre amb un repertori d’aquells que interpreten habitualment, per aquestes dates, les millors formacions musicals europees.

Comparteix: