La UAB ocupa la posició 229 del món, segons el rànquing CWUR

L’edició de 2017 del rànquing CWUR (Center World University Rankings), que avalua més de 27.000 institucions, sitúa la UAB en la posició 229 mundial i en la segona posició entre les universitats espanyoles.

uabLa consultora de l’Aràbia Saudita Center World University Rankings (CWUR) ha presentat l’edició de 2017 del rànquing de les millors universitats del món. La UAB se situa en la posició 229, i ocupa la segona posició entre les espanyoles, per darrere de la Universitat de Barcelona, ​​a la 103. Segueixen la UAB la Universidad Complutense de Madrid, que ocupa el lloc 230, i la Universitat de València, en la posició 287.

El rànquing està liderat per la Universitat de Harvard, seguida per la Universitat de Stanford, el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Cambridge i la Universitat d’Oxford, cinc universitats que conserven el lideratge des de les edicions anteriors.

El CWUR analitza més de 27.000 institucions d’educació superior i elabora la llista de les mil millors. Per mesurar la posició de cada centre considera vuit indicadors: la qualitat de l’ensenyament, mesurada pel nombre relatiu d’alumnes que han obtingut premis internacionals (25% de la valoració final); l’ocupabilitat, mesurada pel nombre relatiu d’alumnes que actualment ocupen un lloc de direcció en grans companyies (25%); la qualitat del professorat, mesurat pel nombre d’acadèmics que han guanyat grans premis internacionals (25%); el nombre d’articles publicats (5%); el nombre d’articles apareguts en revistes de gran impacte (5%); el nombre d’articles d’investigació més citats (5%); l’impacte internacional, mesurat per l’índex d’impacte h (5%); i, finalment, el nombre de sol·licituds internacionals de patents (5%).

En aquests indicadors, el ranquing situa la UAB en la posició 136 en nombre d’articles publicats; 197 en impacte internacional; 212 en nombre d’articles apareguts en revistes de gran impacte; 240 en la qualitat del professorat; 278 en nombre d’articles més citats; 280 en sol·licituds de patents; 383 en la qualitat de l’ensenyament; i 616 en ocupabilitat dels estudiants. Font: UAB.

Comparteix: