Comunicat​​ conjunt ​​de ​​CxC,​ ​ERC, ​​PDECAT ​​i ​​MES ​​en suport ​al ​​referèndum​​ de​​ l’1​​d’octubre​​ de​​ 2017

Els regidors i regidores a l’Ajuntament de Cerdanyola que representen el Compromís per Cerdanyola (CxC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit Demòcrata (PDECAT) i Moviment d’Esquerres (MES), mitjançant aquest escrit volen manifestar ​​el seu suport al referèndum​​ de l’1 d’octubre d’enguany, i fan les següents consideracions.

1) Ens comprometem a seguir treballant per garantir que a Cerdanyola se celebri amb normalitat aquest referèndum.

2) Les amenaces de l’Estat espanyol i la seva maquinària administrativa no ens faran desistir de garantir que totes les persones de Cerdanyola cridades a les urnes puguin exercir el seu dret a vot, ja sigui per votar sí, per votar no o en blanc. Negar el referèndum és negar la democràcia.

3) El conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol és de naturalesa política, i com a tal l’única forma de resoldre’l és la via de la democràcia i l’exercici del vot. En aquest sentit, com a càrrecs electes no podem girar l’esquena al clam majoritari pel dret a decidir.

4) L’immobilisme i el fonamentalisme constitucional de l’Estat, PP, PSOE i Cs ha derivat en una actitud visceralment antidemocràtica que només reflecteix la seva incapacitat d’organitzar l’Estat mitjançant el consens. Des del Govern de la Generalitat s’ha fet tot el possible per organitzar un referèndum acordat i la resposta ha estat la negació autoritària del dret del Poble Català a expressar-se democràticament.

5) Ens trobem davant una qüestió de democràcia contra demofòbia, i no s’hi valen
ambivalències. Nosaltres estarem sempre del costat de donar la paraula al poble perquè resolgui democràticament els conflictes polítics.

Per tot això, tal i com sempre hem fet davant de qualsevol contesa electoral, animem al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola perquè el proper 1 d’octubre participi en el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya.

Visca el Poble lliure i sobirà!

Comparteix: