Mrs Brownie i The Teasers Blues Band obriran el Festival Internacional Blues

Un original espectacle de teatre i música amb manipulació d’un titella de mida humana i un concert de blues elèctric contemporani alçaran el teló d’una nova edició del Festival de Blues

mrs-brownie-laura-guiteras-1L’espectacle Mrs Brownie, de Teatre Nu i Laura Guiteras i l’actuació de The Teasers Blues Band marcaran l’inici de la XXVII edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola. El pati del MAC can Domènech esdevindrà el 29 de setembre a partir de les 20h l’escenari de l’estrena del festival, en una vesprada oberta a tothom.

La història d’una diva blusera ben especial

L’espectacle Mrs. Brownie és una original proposta que presenta el blues a través d’una diva ben especial (una titella de mida humana), acompanyada de la seva assistenta, l’actriu i cantant Laura Guiteras, i d’un pianista, Abel Boquera que també fa d’actor.

Ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entranyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat Mrs Brownie mirarà amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

L’espectacle també es representarà el 4 d’octubre, a les 11h i al Teatre Ateneu dins de l’apartat ‘Blues pels joves’. Un espai que busca fer arribar aquesta música als nous públics de la ciutat.

Mrs. Brownie. 29 de setembre. A partir de les 20h. Pati del MAC Can Domènech

Blues elèctric contemporani

Els The Teasers Blues Band han participat dues vegades al festival de Blues de Cerdanyola, edicions del 2013 i 2015 amb gran acceptació del públic i mitjans. El grup està compost per músics de gran experiència i trajectòria professional. José Azul, guitarrista vocalista, Tina Masawi, vocalista, acompanyats per David Gómez a la bateria i Matías Míguez, al baix elèctric.

Pel que fa al repertori propi i el so general, és una barreja d’innombrables influències. Però bàsicament es podria definir com Blues elèctric contemporani.

Les lletres originals, escrites per José Azul, són una metàfora autobiogràfica de diferents històries que encaixen amb el paisatge sonor que el blues ofereix.

The Teasers Blues Band. 29 de setembre. A partir de les 22h. Pati del MAC Can Domènech

Festival Blues de Cerdanyola

El XXVII Festival Internacional Blues de Cerdanyola es farà del 29 de setembre al 8 d’octubre. Presenta una cinquantena d’activitats, d’entre les quals destaquen els concerts a espais públics, bars i locals de la ciutat, així com exposicions, tallers i altres propostes.

El Festival Internacional Blues de Cerdanyola va néixer l’any 1988. Des de llavors ençà ha estat la cita obligada per a totes les persones amants d’aquest estil musical.

Una comissió ciutadana formada per persones interessades pel blues ha estat l’encarregada de dissenyar la programació del festival. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès n’és l’organitzador.

Tallers de formació

El programa del festival inclou tallers, master class, presentacions de llibres i actuacions d’iniciació al blues adreçades als joves i exposicions 

La programació de la XXVII edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola contempla espais per a la formació dels músics i cantants que es dediquen a aquest estil musical.

El músic Julio Lobos impartirà una màster class adreçada a pianistes (6 d’octubre, 17h, Aulos Escola Municipal de Música) amb l’objectiu d’aprofundir sobre el teclat i la música popular afroamericana.

Quant als tallers se’n proposen tres, que abastaran la formació i afrontaran la salut dels músics.  Qui ho vulgui podrà iniciar-se a la guitarra slide (30 de setembre, 11:00h a Motor Músic Records), participar en un taller de cos i veu (6 d’octubre, 19:00h  a l’Associació per l’Art Viu Cerdanyola Blues) o vetllar pel seu benestar, gràcies al taller de prevenció de lesions musculoesquelètiques en el músic (5 d’octubre, 19:00h, a la sala Blues).

El festival treballarà un any més la pedrera, descobrint el blues a nous públics. L’espectacle que veuran els joves dels instituts de la ciutats serà Mr. Brownie (4 d’octubre, 11:00h al  Teatre Ateneu). Teatre Nu i Laura Guiteras presentaran d’una manera ben especial i divertida el blues als més joves.

Blues de paper

El blues, a banda d’escoltar-se aquest any es podrà llegir. El músic, escriptor i expert en música negra Andreu Cunill presentarà el seu primer llibre infantil Las maravillosas aventuras del Sr.Soul, de 66 rpm Edicions (30 de setembre, 11:45h, Llibreria Lilliput). L’acte pensat per públic familiar acabarà amb un concert Ster Wax i David Giorcelli.

Blues fet art

Els artistes també faran les seves aportacions al festival.  L’autor del cartell del Festival, Joan Vizcarra, exposarà la seva obra junt amb els treballs que l’han ajudat en el procés creatiu. ( 18 de setembre al 9 d’octubre, sala Enric Granados).

Altres mostres seran la proposta I Cerdanyola esdevingué Blues ( 25 de setembre al 8 d’octubre, Biblioteca Central), dedicada a la història del festival i la Mostra col·lectiva Festival de Blues ( 29 de setembre al 31 d’octubre, B’Art de l’Ateneu) de l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès.

Més info:

Web  Facebook  Twitter

Comparteix: