Cerdanyola diu No al crematori demana anul·lar la proposta de resolució

Arnau Bria ha demanat al plenari que s’anul·li la proposta de resolució per la instal·lació del crematori per errades trobades en aquesta i la revisió de tot el procés.

crematori2Arnau Bria, portaveu de Cerdanyola diu No al crematori, ha denunciat avui a l’audiència pública la deixadesa del PSC en temes ambientals. Aquesta denúncia es basa en els barems del concurs del contracte inicial, realitzat amb l’anterior govern. Llavors l’Ajuntament va sol·licitar el servei de reforma del cementiri, el tanatori, el crematori i altres serveis funeraris amb un varem de 100 punts. D’aquests 100 punts, tan sols 5 premiaven la cura del medi ambient, mentre que valorava amb 51 punts a la millor oferta econòmica, tornant a demostrar altre cop que l’economia està per sobre que la salut de les persones.

Bria també recordava que les ordenances reguladores del Parc Tecnològic (article 41 i 43) tracta la problemàtica de gasos, fums i vapors. La plataforma considera que la instal·lació del crematori no respectaria aquesta ordenança.

L’indret escollit no és el més idoni

Arnau Bria exposava l’inorme inicial dels tècnics de medi ambient dels tècnics de l’Ajuntament de Cerdanyola. Aquests diuen que l’emplaçament d’un forn crematori tan proper a un establiment hoteler no sembla a priori el més idoni tenint en compte que els vents van en direccio a aquesta instal·lació. En aquest sentit, s’aconsella establir uns nivells d’emissió més restrictius però… qui posa aquests topalls? La plataforma lamenta que els topalls no els posi l’Ajuntament, sinó el mateix adjudicatari (Truyols).

Bria recordava que la proposta de resolució del contracte no especifica els condicionants que haurà de tenir la instal·lació, una instal·lació que “hauria de tenir filtres de depuració de gasos que compleixin amb els límits previstos per la nova normativa europea que està en procés d’aprovació“.

Per concloure, la plataforma ha demanat la revisió de tots els expedients i ha instat al govern a anul·lar la proposta de resolució de la llicència ambiental basant-se en les errades trobades en aquesta.

El govern treballa una doble via

Ivan González, el regidor competent de l’àrea, responia a Bria dient-li que el govern comparteix el posicionament de la plataforma i que està intentant aturar-ho. Per fer-ho, el govern està treballant en una doble via. Per una part, està revisant tot el procediment i, per altra, estan treballant per resoldre el contracte buscant la fórmula menys perjudicial per a les arques públiques, ja que aquesta resolució de contracte “suposarà pagar a l’empresa adjudicatària”.

Comparteix: