Aquest estiu continuen les retallades als CAPs de la ciutat

El Govern de Compromís continua sense aconseguir aturar les retallades estiuenques als CAPs de la ciutat que afecten, sobretot, a pacients d’edat avançada.

En 2014, des de l'oposició, Carles Escolà participava en les concentracions contra les retallades d'estiu als CAPs de la ciutat.

En 2014, des de l’oposició, Carles Escolà participava en les concentracions contra les retallades d’estiu als CAPs de la ciutat.

Aquest estiu, tal com va passar els anys anteriors, dos Centres d’Atenció Primària de la ciutat (Fontetes i Farigola), tornaran a patir retallades en forma de tancament a l’agost (CAP Fontetes) i reducció d’horaris (Farigola).

El Govern de Compromís no ha estat capaç de prendre les mesures necessàries per evitar les retallades estiuenques als CAPs de la ciutat, encara que s’ha anunciat que “se seguirà treballant per a què els horaris dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat siguin el màxim de compatibles amb les necessitats de salut de la ciutadania durant l’estiu”, amb “l’objectiu a llarg termini de no tancar ni reduir l’horari dels CAP’s a l’agost.

Aquestes retallades suposen una reducció de serveis sanitaris que afectarà negativament, sobretot, a persones grans i/o amb dificultats per a caminar que resideixin en els voltants d’aquests centres, sense que les opcions que s’ofereixen es trobin properes o ben comunicades mitjançant transport públic. Les principals afectades seran les pacients d’avançada edat amb dificultats per desplaçar-se des del barri de Les Fontetes al CAP de Canaletes.

Centres afectats:

  • CAP de les Fontetes-Cerdanyola, del 31 de juliol a l’1 de setembre, TANCAT.
  • CAP de la Farigola-Cerdanyola, del 31 de juliol a l’1 de setembre TANCAT a partir de les 15 hores.

El Govern menteix, no s’ha reduït la modificació dels horaris

El portal informatiu institucional de l’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat que enguany “la modificació dels horaris s’ha reduït respecte a l’any anterior” i que “es reprendrà la seva activitat normal més aviat“. Això no és cert, ja que la modificació afecta als mateixos dies que l’any anterior: l’estiu de 2016 aquests caps van estar afectats durant 32 dies (de l’1 d’agost al 2 de setembre) i aquest 2017 estarà afectat durant 32 dies (del 31 de juliol a l’1 de setembre”. Per tant, el Govern Municipal, malgrat que ho anunciï, no ha estat capaç de consensuar amb l’Institut Català de la Salut (ICS) cap millora d’horaris als centres perjudicats.

Captura de pantalla de 2017-07-12 21-19-24

Captura de pantalla de la noticia institucional

 

Comparteix: