Les xarxes socials, una bona eina per aconseguir llibres de text de segona mà

La greu crisi econòmica que patim està potenciant l’economia col·laborativa en el mercat dels llibres de text. Les xarxes socials estan sent una bona eina per intercanviar o comprar llibres de segona mà.

IMG_20170703_193600Amb la finalització del curs, els pares i mares ja van estalviant per pagar els llibres del curs vinent, uns llibres que, en cas de comprar-se nous, suposa un desemborsament mitjà de 300 euros per estudiant. Aquest desemborsament pot ser molt menor – fins a un 50% – en cas de reutilitzar llibres usats, sigui mitjançant compres o intercanvis.

És en aquest context d’economia col·laborativa on les xarxes socials s’estan convertint en les eines més utilitzades per cercar els llibres necessitats. A Cerdanyola són molts els missatges de pares i mares sol·licitant i oferint llibres de text mitjançant grups de Facebook com “No eres de Cerdanyola si…“.

El preu mitjà d’un llibre de text de primària i ESO de segona mà se situa al voltant dels 10 euros, mentre que els de batxillerat ronden els 15 euros, preus que suposen un estalvi de prop del 50% respecte als preus dels llibres nous.

Aquesta pràctica cada vegada és més utilitzada per les famílies cerdanyolenques que, cada vegada més conscients de la importància del consum col·laboratiu i responsable, reutilitzen materials que ja no usen i que poden servir a altres persones.

Comparteix: