Les autoescoles diuen “prou” a la zona del Vallès

Com a conseqüència de la vaga d’examinadors les autoescoles es mobilitzen per exigir a la DGT que actuïn immediatament i garanteixi els drets del col·lectiu.

Imatge: easdondara.com

Imatge: easdondara.com

Les autoescoles denuncien que a causa de la manca d’actuació de la DGT pel que fa a garantir els drets dels col·lectius implicats, s’enfronten a una situació de precarietat, desinformació i el que és més important, no els permet de donar el servei adequat a la ciutadania.

Denuncien deixadesa i desinformació soferta per part de la DGT envers les autoescoles i sobretot envers els usuaris d’aquestes, veient-se afectats per no garantir uns serveis mínims en una situació de vaga d’examinadors provocada única i exclusivament per la seva pèssima organització interna.

En vista d’aquesta situació, les autoescoles de la zona del Vallès, sumant-se a la resta d’autoescoles del territori, s’estan organitzant per exigir de manera immediata a la DGT que resolgui aquesta situació de bloqueig causada única i exclusivament per la seva incompetència. Mitjançant diverses assemblees s’ha decidit realitzar una concentració a les portes de Prefectura de Trànsit de Sabadell avui dimarts 27 de juny, seguida per una marxa reivindicativa.

El portaveu del grup Jaume Valls explica “amb aquesta marxa secundada per autoescoles de tot el Vallès pretenem visibilitzar les demandes d’un col·lectiu gens reconegut, sent la principal eina de formació per a la seguretat viària” i anuncia “aquesta és la primera de moltes reivindicacions si l’administració responsable no deixa de fer cas omís a les peticions tant d’examinadors com de la plataforma. El dia 5 de juliol s’han convocat a tot el territori noves mobilitzacions”.

Les reivindicacions que el grup #lasautoescuelasdicenbastaVALLES demanden són:

  • Revertir les retallades imposades per la DGT, en forma de dèficit d’examinadors perquè no impedeixin donar un bon servei al ciutadà.
  • Examinar setmanalment sense limitació de contingents, per garantir una formació de continuïtat i adequada a l’usuari.
  • Reconeixement als formadors de seguretat viària com la principal eina per garantir la seguretat ciutadana que pretenem aconseguir i que tant presumeix la DGT.

El portaveu del grup conclou: “no podem permetre que la institució responsable escatimi en mitjans per garantir una bona formació que al capdavall, derivés, en salvar vides. És responsabilitat de la DGT garantir la seguretat viària. “

Comparteix: