Escoles i instituts fomenten l’ús social del català

Les persones participants en les diferents propostes per fomentar l’ús social del català dins el Pla Educatiu d’Entorn han rebut aquest matí un reconeixement als jardins de Ca n’Ortadó per part de l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per la Normalització Lingüística

grupo_curso_catalan-9447L’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels instituts Gorgs i Banús i de l’escola FEDAC-Cerdanyola han dut a terme aquest curs l’activitat Parelles lingüístiques, que consisteix en 10 sessions de conversa entre un noi o una noia d’aquí i una companya o company seu que vulgui practicar la parla del català. La valoració que en fan tant l’alumnat participant com el professorat que coordina l’activitat és molt positiva.

Aquest ha estat el segon any que s’ha fet el Curs bàsic de català per a mares i pares a les escoles Sant Martí i Les Fontetes, que va començar a iniciativa d’un grup de mares, i que organitza i imparteix el Servei Local de Català. Com a novetat, aquest any ha estat un curs oficial, de 35 hores, que les persones assistents poden acreditar.

El grup de conversa  Xerrem en català es troba setmanalment a l’escola Serraparera, dinamitzat per una voluntària, i està adreçat a persones que ja coneixen la llengua i que volen tenir un espai informal per practicar-la.

Comparteix: