Constituïda la comissió de seguiment del Procés Participatiu de Ca n’Altimira

És un espai consultiu i òrgan representatiu dels diferents agents del territori implicats en el procés. Esdevé un mecanisme de transparència del propi  procés.

can_altimira-8748El Procés Participatiu de Ca n’Altimira avança. El dijous 8 de juny i a les dependències de l’equipament es va constituir la comissió de seguiment del procés, les funcions de la qual són de seguiment i control del procés, així com de validació dels mecanismes i espais de participació, alhora que d’altaveu del procés.

La comissió està formada per representants dels grups polítics amb representació al consistori, representants d´entitats i associacions, ciutadans i ciutadanes a títol individual, amb una significació especial relacionada amb el procés.

L’objectiu de la primera trobada de la comissió va ser exposar els resultats de la primera fase del procés fruit de les entrevistes grupals als diferents col·lectius i entitats de la ciutat.

També es va explicar el procés per a la construcció de la maqueta que ha estat dissenyada per joves del casal de joves així com gent gran mitjançant impressions en 3D al Casal de Joves Altimira.

Definint la nova Ca n’Altimira

A poc a poc el treball va esbossant quin ha de ser el paper de Ca n’Altimira a la Cerdanyola actual i del futur. Un equipament que pot ser un alè fresc a un Ateneu saturat en una ciutat molt activa cultural i socialment. Un espai amb una nova identitat, pol d’atracció de diversitat de grups socials i interessos a nivell municipal i comarcal. El seu contingut, tal i com s’està fent, ha de ser concebut participadament. Ca n’Altimira ha de ser paraigua de moltes formes de fer i molts interessos veïnals.

La gestió de l’espai es pensa amb un format mixt, ciutadania – entitats i ajuntament, facilitant un ús de qualitat en base a unes normes d’ús participades, amb una coordinació d’entitats i persones interessades en vincular-se a Ca n’Altimira per tal de programar usos i continguts de curt i llarg recorregut.

Pel que fa als possibles usos de l’espai, constaten una futura polivalència. Algunes propostes: espai per a impressores 3D, sala per actes de 200 persones, teatre de petit format, cine (espais interiors i exteriors), box d’assaig, punt de trobada informal, espai de col·laboració, activitats de creació i noves formes d’art …..

El treball continua

Des de l’inici de la fase externa del procés participatiu s’han fet entrevistes sectorials amb persones i institucions que representen diversos interessos de la ciutat. S’han recollit les idees exposades, que es presentaren a la comissió de seguiment. Paral·lelament l’abril s’iniciaren tallers participatius, amb l’objectiu d’anar facilitant la redacció del pla funcional de Ca n’Altimira. Un treball que es presentarà a la ciutadania, després de les vacances d’estiu.

Se seguiran fent activitats a l’entorn del Procés Participatiu de ca n’Altimira, com una acció de carrer (16 de juny), tallers (26 i 27 de juny) i jornades de capacitació, amb l’objectiu formar a aquelles persones que estiguin interessades a entendre aquells llenguatges més tècnics perquè a l’hora de posar-los en el pla funcional s’entenguin. Del Pla Funcional per ca n’Altimira sorgiran un projecte d’arquitectura i un pla de gestió.

Comparteix: