S’inicia el camí de la remodelació parcial de Can Xarau

El camí per iniciar la remodelació parcial de poliesportiu Can Xarau ja s’ha iniciat. Les obres substituiran la coberta del poliesportiu i adequaran el soterrani de Can Xarau per a seu d’entitats i condicionar el bar-cafeteria.

Piscina-i-Gimnas-Can-Xarau-corregida-2El poliesportiu Can Xarau veurà en els mesos vinents millores parcials en les seves instal·lacions. Per una banda se substituirà la coberta del poliesportiu, pressupostades per contracte en 1.429.346,49 €

Per altra banda, també s’acondicionarà el soterrani del pavelló de Can Xarau per albergar una seu d’entitats i el bar-cafeteria, pressupostades per contracte en 189.753,43 €.

El camí del nou Can Xarau

El nou Can Xarau s’inicia amb aquestes obres parcials citades anteriorment, però el camí serà més llarg, i és que la instal·lació, gràcies a l’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM), pot viure una ampliació en els anys vinents.

Una part de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de Can Xarau està qualificada de zona verda. Això impedeix adaptar i millorar les instal·lacions, motiu pel qual el Govern Municipal va portar al darrer ple de febrer un punt per aprovar inicialment la modificació del PGM i aconseguir, d’aquesta manera, fer les inversions necessàries per donar resposta a les necessitats esportives de Cerdanyola.
En data 26 de març de 2013, el Conseller de Territori i Sostenibilitat va aprovar la modificació puntual a l’àmbit discontinu de Can Xarau, i la Bòbila a fi i efecte de traslladar el camp de Futbol de Can Xarau a un altre àmbit. Amb l’aprovació definitiva d’aquesta figura de planejament es permetia realitzar una reordenació de l’illa de Can Xarau i crear un nou centre d’atracció, reestructurant i substituint parcialment els equipaments esportius de l’illa per altres de caràcter cultural, i, a més, la creació de zones verdes.

L’objecte de la modificació puntual del PGM és el d’adequar la qualificació dels sistemes d’equipaments esportius, espais lliures i vialitat a la seva configuració actual. Així es permetrà acabar la urbanització de l’espai lliure existent i s’afavorirà la reutilització i la rehabilitació de les edificacions dels equipaments existents.

La modificació del PGM va ser aprovada per majoria absoluta. Compromís, CiU, Ciutadans, ICV i el regidor no adscrit van votar favorablement. PP, PSC i ERC van votar en contra.

Comparteix: