La Fundació Autònoma Solidaria fa inventari de la tasca social d’aquest curs

La tasca social la Fundació Autònoma Solidària (FAS), ha permès arribar aquest curs 2016-2017 a 3.217 persones de tot Catalunya, beneficiàries dels programes sociosanitari 1.196 persones), de justícia (383 persones), socioeducatius (1.354 persones), socials (56 persones) i d’atenció a la discapacitat 282 persones). Aquesta tasca, duta a terme per més de 600 estudiants voluntaris coordinats per un equip tècnic, ha arribat a 43 municipis de Catalunya.

poblatoliver1

Per tal de fer visible l’acció duta a terme durant el curs, fer-ne balanç i, alhora, donar veu a les persones que hi han participat, la FAS organitza un acte de cloenda, demà, dimecres 24 de maig, de 12h a 14h, que moderarà el periodista Jordi Llompart, a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.
En la trobada es presentaran de manera visual i dinàmica els principals resultats del curs. A més, s’escoltarà la veu i experiència de les persones protagonistes, i a través d’elles coneixerem alguns dels projectes d’aquest curs i d’altres de rellevants.
Programa de l’acte dimecres 24 de maig de 12 a 14h
  1. Benvinguda i moderació a càrrec del periodista, director i productor Jordi Llompart.
  2. Paraules de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB.
  3. Presentació de l’impacte de les activitats del curs amb dades i imatges, a càrrec de Jordi Prat, director de la FAS, que exposarà les dades i activitats més rellevants del curs 2016-17.
  4. Exposició de 5 experiències explicades per 10 protagonistes:
  • Óscar Revilla, tècnic de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, juntament amb Marga Bueno, estudiant de la UAB, que explicaran el desenvolupament del Programa Acollida, d’acompanyament a persones refugiades.
  • Maite Serrano, directora de l’institut Federica Montseny de Badia del Vallès i Paula Gerrero, estudiant d’Educació i amb beca a la FAS, que donaran a conèixer el programa socioeducatiu Let’s Go, d’ensenyament d’anglès a nens i nenes en risc d’exclusió social.
  • Roser Viñas, coordinadora del Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” i Vall Martí, estudiant de la UAB, que explicaran la seva experiència i visió del Programa UABImpuls, que ajuda a les persones discapacitades incorporar-se al món laboral.
  • Josep Maria Basart, professor de l’Escola d’Enginyeria, i Silvia Puente, professora de la Facultat d’Educació, parlaran sobre la integració del desenvolupament sostenible a l’Escola d’Enginyeria
  • Josep Cid, investigador del Departament de Ciència Política i Dret Públic, i Núria Tomás, tècnica especialista de laboratori a la Facultat de Bioiències i mentora del projecte de la Presó a la comunitat,els quals ens acostaran a aquest programa d’acció social i recerca.
Comparteix: