Stop Direccional valora els treballs a Can Planas

La plataforma ecologista Stop Direccional ha valorat els treballs realitzats a Can Planas de manera “tristament positiva”. Positiva perquè han trobat una de les connexions que intuïa el grup, i trista perquè és un fetque ha estat contaminant la ciutat durant anys sense que hi hagi responsables.

Stop Direccional continua caminant de la mà del Govern de Cerdanyola per resoldre la problemàtica dels abocadors de la Plana del Castell. El darrer treball es va realitzar el passat divendres 28 d’abril, quan el regidor de medi ambient, Ivan González, va aconseguir que l’AMB fes una rassa de 33 metres de llargada i 2,5 metres de profunditat en paral·lel amb la xarxa de clavegueram. Aquests Treballs es van complementar amb un vídeo que l’entitat ecologista acaba de rebre i que encara ha d’analitzar.

Els treballs, que es van realitzar amb la presència de tècnics de l’Ajuntament, de l’AMB, integrants de Stop Direccional i el regidor de medi ambient, van destapar tots els dubtes que tenia la plataforma: sí que hi havia més connexions de lixiviats a la xarxa pública de clavegueram.

El descobriment es va realitzar a migdia, quan la retroexcavadora va destapar un tub que anava en direcció a un dels col·lectors de la xarxa. Aquest tub, que ja no estava en funcionament, havia estat utilitzat per abocar lixiviats. Així ho ha fet saber la plataforma que ha aportat fotografies del tub, del seu contingut, i de la seva connexió. Malgrat tot, els tècnics de l’Ajuntament han publicat que el tub, possiblement, servia per protegir cables.

En aquest sentit, el regidor Maurici Jaumandreu defensa la postura del comunicat institucional, malgrat que la plataforma ha aportat proves, i menysprea a integrants de la plataforma ironitzant “tu potser saps més que ella (el Tècnic de medi ambient)”. Stop Direccional, que no entrarà a valorar aquestes paraules, ha demostrat que no és la primera vegada que la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament signa coses que després acaben sent un desastre ecològic, com la impermeabilització de l’Abocador Elena, que va ser denunciada al Seprona arran d’una denúncia presentada per Albert Lázaro i que, anys més tard, un informe de l’AMB el va donar la raó. Per tractar de solucionar aquesta contradicció, Stop Direccional ha demanat una reunió amb la tècnica responsable de la nota que va emetre l’Ajuntament.

Una Valoració “tristament positiva”

Stop Direccional valora de manera “tristament positiva” les accions realitzades a Can Planas. Positiva perquè els treballs els han tornat a donar la raó, ja que han trobat una nova connexió (la tercera que troben els ‘entitats ecologistes), i trista perque és un fet que ha estat contaminant el medi ambient sense que, ara com ara, s’hagin buscat responsables, uns responsables que, segons la plataforma, són públics: l’AMB per realitzar les connexions i l’Ajuntament per no supervisar-les i per no escoltar els alertes dels ecologistes.

Stop Direccional i Refem aconsegueixen aturar la construcció d’una escola

Les plataformes Stop Direccional i Refem el Centre Direccional es van reunir el passat mes de gener amb l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Creanova, de Sant Cugat. La direcció d’aquesta escola tenia la intenció de comprar uns terrenys al Centre Direccional però els pares i mares, alertats de l’estat mediambiental de la zona, van demanar una reunió amb els dos grups locals.

Stop Direccional els hi van facilitar documentació i, finalment, el 30 de gener, van fer una assemblea i van votar en contra de la nova instal·lació. Els ecologistes lamenten que aquesta nova construcció per a nens i nenes havia tingut el vistiplau del Consorci del Centre Direccional i dels tècnics de l’Ajuntament de Cerdanyola. Per la seva banda, la plataforma recorda, Elvi Vila els va alertar preguntant-li als gerents del centre “si estaven segurs d’on es volien Instal·lar”, insinuant la seva perillositat.

Valoració positiva del fracàs de la moció de censura

Stop Direccional valora positivament el fracàs de la moció de censura que estava cuinant el PSC. El grup s’alegra perquè, amb Compromís al capdavant del Govern Municipal, S’han trobat amb el primer regidor de medi ambient que realment s’ha assegut a parlar amb els ecologistes i han mostrat ganes de treballar.

El fracàs de la moció de censura suposa que Compromís continuarà treballant braç a braç amb la plataforma, que ara és fixa com a pròxim objectiu buscar responsables i estudiar la Instal·lació d’una planta de tractaments de lixiviats “in situ”.

Comparteix: