Demà torna la festa major participativa del Roser de Maig

Ramon Mirabet i la Señora Tomasa seran els plats forts musicals d’una festa en la què no hi faltaran les activitats de cultura tradicional, els actes multitudinaris com el Castell de Focs, les activitats esportives o la festa infantil, entre molts altres actes que es duran a terme entre el 5 i el 8 de maig, tot i que el programa anirà més enllà d’aquestes dates.

Descarrega’t el programa de la Festa Major!

cartellrgbfestamajorMés de 80 activitats, dissenyades per una setantena d’entitats i l’Ajuntament de Cerdanyola, configuren un programa de Festa Major del Roser de Maig que aposta, per segon any consecutiu, per un model d’organització participativa.

El Roser de Maig presenta aquesta edició novetats importants. Per primera vegada no es farà la Mostra de Cuina (que passa a celebrar-se els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre a la plaça de l’Abat oliba amb el nom de Tastet de Cuina Mediterrània), la Festa Holi es farà dins de la festa però al següent cap de setmana (el 14 de maig), les barraques es traslladen al Parc del Turonet, així com també la Baixada de Carretons i al Parc Xarau s’instal•larà la Mostra d’Entitats. Una novetat destacada serà la distribució de banderoles per a les balconades a canvi de donatius per a l’ONG Proactiva Open Arms i el pregó de la festa que aquest any el faran els dos personatges d’En Bilos i la Betinin que celebraran la declaració del Poblat Ibèric de Ca n’Oliver com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

La participació de les entitats

La presentació de la Festa Major del Roser de Maig es feia ahir al Jardí de les Papallones amb la presència d’algunes de les entitats que faran possible el programa com l’Associació El Pansalet, Veus sense Fronteres, l’Associació de l’Esport, l’Esplai El Roser, el Casal de Joves, els Castellers, el Consell d’Infants i Adolescents, Turó Solidari i l’Associació de Músics Independents de Cerdanyola (AMIC) Amiant.

De l’Associació de l’Esport, Octavi Moreno explicava com les entitats i molts dels actes que organitzen es traslladen al Parc Xarau i amb algunes novetats com el rocòdrom o els inflables. Una gran carpa acollirà les entitats que tindran l’oportunitat de donar a conèixer la seva activitat habitual. Moreno, també membre de la Comissió de Carretons, explica que aquest any es canvia la ubicació al Parc del Turonet on es faran dues baixades cronometrades.

De la comissió infantil, Miriam Pérez i Pili Forniés, de l’Esplai El Roser, explicava com s’ha organitzat la Festa Major Infantil que tindrà lloc dilluns al Parc Xarau. S’han previst un munt d’activitats pensades per a totes les franges d’edat amb racons diversos com el de nadons, el d’activitats esportives, el d’espectacles o el de tallers. Pel que fa a la festa Holi, aquest any es farà el diumenge 14 de maig a les 11h i al Parc del Turonet.

El Consell d’Infants i Adolescents també ha col•laborat en el disseny de la festa fent les seves pròpies propostes i, així per exemple, duran a terme una discoteca mòbil per a nois i noies de 10 a 14 anys al Casal de Joves el dissabte de 20 a 22h.

També el Casal de Joves ha incrementat aquest any la seva participació en la Festa Major organitzant dues activitats, la gimcana jove Porcanyolada (dissabte a les 12h) i el joc de l’Assassí de la Pastanaga, que començarà l’1 de maig. Ahir, a la presentació, Joel García, explicava que en aquest joc de rol, en què tots els participants esdevenen víctimes i assassins, tindrà la immunitat qui porti faixa i barretina.

En nom de l’associació gastronòmica El Pansalet, Frederic Garriga explicava que participaran a l’Espai Barraques el dissabte a partir de les 17h amb l’objectiu d’ajudar a gaudir d’un bon menjar amb cuina tradicional mediterrània.

Altre col•laboració especial serà la de l’Associació de Músics Independents de Cerdanyola (AMIC) Amiant organitzant l’AMIC Fest, diumenge al Parc del Turonet a partir de les 17h. Es tracta d’un festival de música emergent amb dos escenaris i estils diversos com el rock, el punk, garage o psicodèlia. L’organització, segons Víctor Casado, ha apostat pels grups locals i per bandes emergents que estan aconseguit un gran ressò internacional com les Mourn.

Distribució de les banderoles

L’entitat Veus sense Fronteres s’ecarregarà de distribuir les banderoles que guarniran la ciutat i demostrar que Cerdanyola del Vallès està de Festa Major. Aquestes banderoles es començaran a distribuir el dia de Sant Jordi i posteriorment als comerços col•laboradors habituals de la ciutat. A canvi d’un donatiu, que es destinarà a l’oenegé Proactiva Open Arms, es podrà disposar d’una banderola. El proper diumenge, dia de Sant Jordi, es començaran a distribuir a la parada institucional ubicada a la Plaça de l’Abat Oliba.

Cerdanyola torna a impulsar unes festes lliures de violències sexistes i homòfobes

Per la Festa Major del Roser de Maig es tornarà a aplicar el protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’. L’objectiu és prevenir i en el cas de que sigui necessari, actuar, davant de possibles situacions d’agressions per raó de gènere i/o orientació afectiu- sexual.

Durant la celebració del Roser de Maig es tornarà a crear una Xarxa d’Agents Preventives per a vetllar per una Festa Major sense cap mena de violència sexista posant l’accent en la gran força preventiva que té la resposta comunitària. Les persones que formen part de la Xarxa han rebut una formació específica per tal d’identificar les violències i compartir criteris i eines per a l’actuació.

Aquest protocol es posarà en pràctica per segon any consecutiu, i ha estat fruit del treball conjunt de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ, les entitats de dones i feministes de la ciutat, les comissions organitzadores de la festa i el Circuit Cerdanyola d’Abordatge Integral de les Violències Masclistes. El protocol pretén ser una eina comunitària per prevenir i actuar, en el cas de ser necessari en situacions de violència sexista.

Informa’t i participa a la Festa Major del Roser de Maig 2017

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha preparat diversos canals perquè tota la informació referent a la Festa Major estigui a disposició de la ciutadania.

El proper divendres comença la Festa Major de Cerdanyola del Vallès. Per facilitar la informació a tothom l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès informa des de les pàgines webs municipals www.cerdanyola.cat i www.cerdanyola.info, així com de les xarxes socials associades, del programa festiu.

Els mitjans de comunicació municipals, Cerdanyola Ràdio i el diari digital www.cerdanyola.info, seran els encarregats de viure el dia a dia del Roser 2017. Ho faran especialment a través de les xarxes socials. A Facebook, https://www.facebook.com/cerdanyola.info i Twitter, https://twitter.com/puntinfo. Cerdanyola Ràdio retransmetrà en directe la II Baixcarnyola del Roser de Maig, el dissabte 6 de maig. De les 17:30 a les 19:30h. Posterioment i en el programa esportiu Sarda Esports es faran conneixions amb les activitats de la Festa Major. L’endemà l’emissora municipal disposarà d’un estudi a la plaça de l’Abat Oliba, d’11 a 15h, des d’on s’emetrà el programa Sarda Esports simultejant la informació esportiva amb la relacionada amb la Festa Major. I el diari digital www.cerdanyola.info publicarà cada dia un vídeo resum de les jornades festives.

La Festa major, a l’smartphone

L’app de la ciutat Cerdanyola Ciutat Oberta ha habilitat un espai especial des d’on es pot accedir al programa de la Festa Major. Si no la teniu instal·lada, podeu descarregar-vos-la per mòbils Android des de http://bit.ly/androidcerdanyola i per Apple http://bit.ly/itunescerdanyolaapp

Informació impressa

L’Ajuntament ha editat una revista amb tot el programa de la Festa Major, així com articles complementaris dedicats al Roser de Maig. També s’ha editat un programa de mà per tothom que el necessiti. Ambdues publicacions es poden recollir gratuïtament a les dependències municipals.

D’altra banda, l’alcalde de la ciutat ha emés un ban amb tota la informació necessària per gaudir de manera segura de les activitats de foc de la festa, que es duran a terme el divendres 5 i dissabte 6 de maig.

Adreces

Web: http://www.cerdanyola.cat/RoserMaig2017

Twitter @cerdanyola

Facebook: ajuntament.cerdanyoladelvalles

Instagram: ajuntament_cerdanyola

web: http://www.cerdanyola.info

Twitter: @puntinfo

Facebook: cerdanyola.info

Twitter @roserdemaig

Facebook: roserdemaig

Instagram: roserdemaig

Comparteix: