En marxa els tallers de ioga inclusiu

Persones amb discapacitat intel·lectual del C.O. BARCANOVA-G.S.I.S. fan tallers de ioga inclusiu amb gent gran activa a l’Ateneu i amb nens i nenes, a l’escola Xarau.

clase_de_yoga-2561El ioga és a Cerdanyola del Vallès una eina excel·lent d’inclusió social. Persones amb discapacitat intel·lectual del C.O. Barcanova – G.S.I.S comparteixen els seus coneixements d’aquesta tècnica milenària amb gent gran i infants de la nostra ciutat. Així els tallers de ioga inclusiu permeten crear un espai de trobada i aprenentatge comú des del respecte i la valoració mútua, un espai de relació que trenca de prejudicis. Les persones usuàries del centre ocupacional Barcanova – G.S.I.S se senten orgulloses de compartir els seus coneixements en les tècniques del ioga. Elles, que normalment tenen menys aptituds que la resta de persones amb les quals interactuen, ara són les que serveixen de model.

Tallers amb gent gran

Els tallers amb gent gran, de periodicitat setmanal, tenen un llarg recorregut a la nostra ciutat. Des de l’any 2010 moltes persones grans han millorat la seva qualitat de vida gràcies a la pràctica compartida del ioga amb persones amb discapacitat.

Atenent a l’alta demanda de participació de gent gran, aquest any s’han organitzat dos tallers de durada quadrimestral amb la participació de 13 persones grans en cadascun, i 14 persones amb discapacitat intel·lectual que hi participen de forma rotatòria.

Tallers amb infants

Els tallers amb nens i nenes són una experiència adreçada a tot l’alumnat de 2n de primària, que s’inicià el curs 2014-15 a l’escola Xarau.

La valoració de tots els participants va ser molt satisfactòria. De fet, va ser una de les bones pràctiques que es van presentar al Congrés Internacional de Ciutats Educadores que va tenir lloc fa dos anys a Barcelona.

Els bons resultats han portat a fer-ne la tercera edició durant el curs 2016 – 2017. Les 4 primeres sessions, de les 8 que s’han programat, ja s’han realitzat.

Els tallers de ioga inclusiu per a Gent Gran i infants els organitza el C.O. Barcanova-Montflorit en col·laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Comparteix: