Compromís valora el “No” als pressupostos

Davant el rebuig dels pressupostos en el plenari del dia 30 de març amb els vots en contra del PSC, PP i Ciutadans, amb les abstencions d’ERC i PDeCAT i amb els vots a favor de ICV-EUiA, MES, Compromís ha fet pública la següent nota de premsa.

1. Aquest no és el pressupost que CxC presentaria si governés amb majoria absoluta, per això hi ha hagut un esforç de negociació per portar al Ple una síntesi de totes les propostes fetes per tots els partits que les han fet i trobar el punt mig entre totes les forces que componen el Ple de Cerdanyola amb l’objectiu d’assolir el màxim consens.

És destacable que la majoria dels grups polítics estaven d’acord en la forta càrrega social del pressupost presentat, fet reconegut fins i tot pel PP durant la sessió plenaria. Malgrat tot, no ha sigut suficient.

Les principals dades en aquest aspecte són l’augment del 23% en serveis socials, del 35% en el servei d’atenció domiciliaria, del 20% en tele assistència i el 20% en beques. Pel que fa a les inversions, aquestes se centren en la millora dels barris de Fontetes, Banús i Serraparera, la millora dels equipaments esportius, entre d’altres.

2. Com dèiem, per tal d’arribar a presentar aquests pressupostos, s’han dut a terme nombroses reunions amb tots els partits que han decidit participar i aportar les seves propostes. Tots excepte el PSC. El resultat de tot plegat són 97 propostes incorporades al pressupost d’un total de 133.

En el quadre següent podeu veure una comparativa entre les propostes presentades i les acceptades:

p1p2 Cal esmentar que hi ha hagut propostes que han estat acceptades però quedaven condicionades a altres fets i que això faria pujar el percentatge d’incorporació de propostes al 85%.

En conclusió, es pot comprovar com des del govern de Compromís s’ha fet un gran esforç a incorporar la màxima quantitat de propostes per tal de poder aprovar el pressupost amb un suport ampli, però només ICV-EUiA i MES han votat a favor i, per tant, aquest aquest ha quedat rebutjat.

3. Lamentem, profundament, l’actitud del PSC votant en contra dels pressupostos. D’una banda, s’ha inhibit en tot moment de fer propostes i d’aquesta manera ha deixat sense veu una part de la població de Cerdanyola i, d’altra banda, està jugant a bloquejar el govern de la ciutat i a aturar les inversions previstes tant necessaries.

4. Finalment, cridem a l’assistència de la ciutadania en l’audiència pública ciutadana que tindrà lloc en les pròximes setmanes per tal de conèixer el contingut d’aquests pressupostos i inversions que s’han presentat i que encara poden ser aprovats mitjançant una “qüestió de confiança”.

Comparteix: