Els Mercats, protagonistes del Consell Municipal de Comerç

Els Mercats municipals de Les Fontetes i Serraperera van ser protagonistes de bona part del Consell Municipal de Comerç celebrat el 20 de març. Es va parlar de l’aparcament a les zones blaves al voltant de les llotges municipals i de les obres de millora i adquisició de nova maquinària per aquests equipaments municipals.

Imatge: ar47.net

Imatge: ar47.net

Atenent a la demanda de les juntes de concessionaris dels Mercats Municipals de Serraperera i Les Fontetes, s’ha estudiat la zona blava existent a prop de cada llotja amb l’objectiu d’optimitzar-la i aconseguir places d’aparcament per la gent que hi compra. Sempre sense penalitzar als residents a la zona, traient-los espais lliures per aparcar.

En ambdós casos, l’ocupació màxima es produeix el divendres a la tarda i el dissabte pel matí. La resta de dies hi ha places de zona blava que garanteixen la rotació de vehicles. En concret, la zona blava de Serraperera estaria en uns nivells d’ocupació i rotacions correctes. Pel que fa a Les Fontetes, les dades indiquen que la zona més afectada amb gran ocupació divendres tarda i dissabte al matí és la Plaça Velázquez. Existeixen, a prop d’aquesta zona, altres àrees de zona blava que permeten la rotació de vehicles. Una possible solució passaria per desviar l’excedent de vehicles a Plaça Velázquez cap a aquests espais.

A Les Fontetes els concessionaris de la llotja compren tíquets d’aparcament que regalen als seus clients amb l’objectiu de facilitar-los la compra. Actualment aquests tíquets permeten aparcar a qualsevol de les 366 places de zona blava que hi ha a la ciutat. Produint-se una fuga de clients i una desvirtuació de l’objectiu d’aquesta pràctica. La solució passaria per establir algun sistema que permeti aparcar a la zona d’influència del Mercat i evitar les pèrdues de clients potencials. La propera finalització de l’actual concessió de la zona blava, amb la possibilitat de muntar nova maquinària que permeti acotar l’aparcament, podria solucionar aquest tema.

L’Associació de Comerciants de Sant Antoni – Bonasort va demanar que s’estudiï com optimitzar l’aparcament i les zones balves a la seva zona, per facilitar l’aparcament de la clientela dels seu establiments.

 Treballs als Mercats Municipals

La regidoria va informar dels treballs que s’han de fer a les llotges municipals. A la de Serraperera s’ha d’arreglar el sostre i canviar les màquines de calefacció/refrigeració. Actualment s’estudia com s’actuarà al sostre i de quina manera es veurà afectada la llotja quan es facin els treballs de reparació. I s’ultima el procedimet per comprar i instal·lar les màquines de calor/fred.

Pel que fa al Mercat de Les Fontetes es va explicar que el projecte de la segona fase de millores de la llotja s’ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és que els treballs es facin l’any vinent. També s’està licitant la reparació integral d’un muntacarregues, del tot necessari per la llotja.

Roser de maig

Les tècniques de Cultura van avançar algunes propostes pel proper Roser de maig, pensades perquè es visualitzi a la ciutat que som de Festa Major. Les idees passarien per guarnir punts significatius de Cerdanyola del Vallès, com ara rotondes, amb flors de colors llampants. S’estudia col·locar tests i altres suports als fanals, a una certa alçària, també amb flors de colors cridaners. També i en col·laboració amb les entitats de comerciants, hostalers i associacions de veïns, a més de ciutadania en general, es col·locaran banderes de festa perquè es posin a apardaors, dins d’establiments, balconades, amb un lema festiu que anunciarà que som de festa gran a Cerdanyola del Vallès.

Les tècniques de Cultura van demanar la col·laboració de tothom per guarnir Cerdanyola del Vallès durant el Roser de maig, creant ambient de Festa Major.

La informació del Roser de maig es va completar amb la notícia del trasllat de la Mostra Cuina i La Nit de la Mostra al mes de setembre. La decisió atèn les peticions dels hostalers, que explicaren com per participar-hi havien de fer un gran esforç en una època en què tenen molta feina. Afegint que la seva presència queda diluïda en el marc d’una Festa Major amb moltes activitats. És per això i de comú acord s’ha optat per traslladar la Mostra de Cuina al setembre, una època de l’any on encara fa bon temps. S’estudirà, també, com s’encabeix La Nit de la Mostra en el nou format.

Firestoc

Les persones reunides van parlar del Firestoc de Primavera. Un esdeveniment comercial que es durà a terme diumenge 2 d’abril, al parc del Turonet i en horari de 10 a 20h. Hi haurà servei de bar. A més durant el matí i en el marc de la Jugatecambiental, es farà la ‘Festa d’Aigües’, on AGBAR convida les famílies a una gran festa amb nous jocs d’aigua per compondre música, construir castells, fer navegar vaixells i fer arribar aigua a les cases. Per la tarda, a les 17:30h, es farà l’espectacle infantil ‘Bicicadabra’, a càrrec de la companyia Fèlix Brunet.

Tothom va convenir que cal repensar l’activitat, mirant d’adaptar-la a les necessitats dels comerciants participants i les expectatives del públic assistent. Per això, un cop passi l’edició de primavera es treballarà per millorar l’activitat.

Comparteix: