El jardí del Museu de Ca n’Ortadó torna a obrir al públic

Es reobre a la ciutadania un dels espais més identificatius de Cerdanyola del Vallès, després de fer-se unes obres de millora.

adequacion_jardines_can_ortador-1862_copiarEl jardí del Museu de ca n’Ortadó ja és obert per a qui vulgui gaudir d’un indret tranquil al cor de la ciutat. Des d’ahir dilluns i fins al 15 de setembre, el jardí és visitable de dilluns a diumenge de 10:30 a 20h.

Millores al jardí

Prèvia reobertura del jardí, s’hi han fet treballs de millora, a càrrec de personal d’un Pla d’Ocupació. Destaquen la posada en funcionament de les fonts renovant totes les conduccions d’aigua amb canonades de PVC.

El passat diumenge es presentaven les millores en un acte que va coincidir amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, esdevenint el jardí l’escenari de les petites representacions que van fer grups teatrals de la ciutat.

Museu i jardins de ca n’Ortadó

Ca n’Ortadó és una antiga torre d’estiueig d’estil noucentista construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. La casa s’inspira en la masia catalana i està envoltat per un magnífic jardí de gust romàntic. Es tracta d’un conjunt de gran interès històric i artístic que forma part de la història de Cerdanyola del Vallès de les primeres dècades del segle XX i d’un fenomen, l’estiueig, que va ser el principal estímul del creixement urbanístic de la població.

Va ser rehabilitat entre 1993 i 1996. Entre 1998 i 2010 va acollir una exposició permanent sobre la història de Cerdanyola. Actualment, el Museu està tancat al públic, tot i que a la planta baixa s’hi fan activitats. El jardí està obert de la primavera a la tardor i s’hi desenvolupen activitats molt diverses organitzades per diferents serveis municipals i entitats de la ciutat, que n’ha fet un espai de referència.

Comparteix: