Un equip de treball fa el manteniment dels embornals de Cerdanyola del Vallès

Dos operaris, contractats en el marc dels Plans d’Ocupació, duen a terme una feina molt necessària per afrontar sense ensurts les plugues primaverals

limpieza_embornals-1318La  ciutat es prepara per la primavera, una època amb tempestes sobtades i de gran intensitat. S’hi fan diverses tasques, emmarcades en el manteniment habitual de la via pública. Des del passat 30 de desembre dos operaris contractats en el marc dels Plans d’Ocupació s’han afegit a l’equip que té cura de la ciutat i s’encarreguen de la neteja i el manteniment dels embornals de la ciutat, garantint que el sistema d’evaqüació d’aigua funcioni a la perfecció.

La feina d’aquest equip consisteix en extreure la brutícia, llot, fulles i papers que s’acumulen a dins dels embornals, que dificulten la recolida d’aigua els dies de pluja i poden arribar a produir inundacions als carrers. Es procedeix manualment, tot i que si l’embús a l’embornal es generalitzat s’utilitza el camió de desembussos.

L’equip de neteja comprova l’estat de l’embornal i si està greument malmés passa la informació perquè la brigada municipal el repari. Se segueix una planificació establerta, tot i que també s’actua quan es produeixen emergències. En aquest sentit es recorda que els embornals i en general la xarxa de clavegueram no són llocs on abocar residus de tota mena. Els contenidors per la brossa o la deixalleria són els indrets on cal portar els residus que produim.

En els dos primers mesos de treball s’han netejat els embornals del carrer i passatge Frederic Puig, carrers González, Torrent amb Felicià Xarau, Codonyers, Independència, Sant Enric, Escoles, Adam i Eva, Malesa amb Sant Vicenç, Francolí amb Les Flors, Remei amb Circumval·lació, Sant Lluís, Torras i Bages amb Altimira, Santa Anna amb Camèlies, zona Mercadona, Nonell, Sorolla, Pineda, Canaletes, carrer Principal del Turó de Sant Pau, Àliga (porta Institut), Av. Europa, carrer Azorín, Sevilla, Parcers i Acàcies.

Junt amb l’equip de manteniment dels embornals, que farà la seva feina fins al 29 de juny, altres persones contractades en el marc dels Plans d’Ocupació també s’encarreguen de la neteja dels graffittis i dels papers enganxats als carrers de la ciutat, pintura del Casal de Joves i dels Centres Cívics i de la Digitalització de documents del municipi.

Comparteix: