Ca n’Oliver presenta l’exposició ‘Fugint de l’holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial’

La mostra recupera la història desconeguda de milers jueus que escaparen de la política d’extermini nazi travessant el Pirineu.

Imatge 500x500 pxEl proper dijous 23 de març a les 18.30 h el Museu de Ca n’Oliver inaugurarà una nova exposició temporal amb una visita guiada a càrrec de l’historiador i comissari de l’exposició Josep Calvet. L’entrada és lliure.

‘Fugint de l’holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial’ explica una part de la història mundial a partir de la vida d’alguns dels seus protagonistes. Les seves experiències ens acompanyen i ens expliquen les persecucions i les fugides així com les duanes, les xarxes d’evasió, els passadors, les expulsions, les presons o els camps de concentració. Gràcies als testimonis dels seus protagonistes ens endinsem en un episodi prou desconegut del nostre passat recent, en el qual Catalunya va tenir un protagonisme destacat convertint-se en terra de llibertat per a milers d’homes i dones que fugien de la barbàrie nazi.

L’exposició es podrà veure a ca n’Oliver del 23 de març al 14 de maig.

Comparteix: