Opinió: Reflexions rere la lectura de un llibre

 El llibre en qüestió porta per títol: “Catálogo de decisiones y fragilidades” i l’autor es un rostre conegut de Cerdanyola Ràdio : Toni Àlvaro.

catálogo

Contraportada i portada de “Catálogo de decisiones y fragilidades”

Per sobre de tot, el llibre ens mostra amb múltiples dades d’arxiu una descarada denuncia de la mal anomenada “Transición”. La realitat es que va ser un trànsit dolorós cap a on som avui: uns quants centenars de crims polítics sense càstig. Sempre a càrrec dels feixistes franquistes amb la indispensable col.laboració del Poder Judicial, com sempre. Ara ja sense crims. Una mica hem avançat. Als que aleshores ja érem adults interessats en els esdeveniments polítics molts noms ens resulten coneguts. Resulta, però, que les víctimes van ser moltes més del que ens pensàvem.

Si bé la majoria dels protagonistes acaben malament, l’autor destaca les seves conviccions, tan arrelades com per jugar-se la vida i ……perdre-la. Crec que es un cant (oda) a totes aquelles persones que han pensat en un futur millor per a tots nosaltres, sembrant unes llavors i sabent que, com tota llavor, ells no en serien els fruits (llei de vida o de biologia que es el mateix).

És de molt fàcil lectura: els capítols son de 1 ½ a 3 pàgines màxim, “ordenats de gener a desembre, però, no per anys, i que de un capítol al següent en alguns casos pot ser un altre segle. Preu: 17€.

Llegiu i parlem-ne.

Roger Caballé – Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: