L’exposició ‘La Shoah. El genocidi nazi del poble jueu’ es podrà visitar a l’Ateneu

L’exposició estarà oberta al públic entre el 15 de març i el 14 d’abril i forma part del programa d’activitats al voltant de la mostra Fugint de l’Holocaust, que acollirà el Museu de Ca n’Oliver.

La Shoah. El genocidi nazi del poble jueu intenta respondre les preguntes del què, qui, com, quan, a on i per què va succeir la Shoah, que vol dir ‘catàstrofe’ o ‘destrucció’ en hebreu. L’exposició vol presenta els fets i les causes que van portar a l’extermini de 6 milions de jueus (2 de cada 3 jueus europeus van ser exterminats), des del punt de vista crític i reflexiu.

La mostra, que es podrà visitar a l’Ateneu del 15 de març al 14 d’abril, ha estat comissariada per Xavier Torrents, professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona i produïda per la Fundació Baruch Spinoza, que la cedeix gratuïtament.

El dimecres 29 de març, a les 18:30h, es farà una visita guiada gratuïta a l’exposició amb el nom de Sota l’ombra de l’esvàstica.

La Shaoh. El genocidi nazi del poble jueu obrirà el programa d’activitats organitzades al voltant de l’exposició Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial que s’inaugurà el dijous 23 de març a les 18:30h al Museu de Ca n’Oliver. Durant l’acte, l’historiador i comissari de l’exposició Josep Calvet, autor del llibre Huyendo del Holocausto, Judíos evadidos del nazismo a través del Pirineo de Lleida farà una visita guiada a l’exposició.

Comparteix: