El Parlament de Catalunya aprova la singularitat de l’Escola Bellaterra per tal de garantir el transport escolar

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya aprovava ahir una resolució, presentada pel PSC, en la que es declara la singularitat geogràfica de l’Escoleta amb l’objectiu de garantir el transport públic escolar. Una seixantena de famílies es van concentrar a les portes del Parlament durant l’aprovació de la resolució.

IMG-20170307-WA0023El Parlament de Catalunya aprovava ahir, amb els vots favorables de PSC, CUP, Catalunya sí que es pot, Ciutadans i Partit Popular i l’abstenció de Junts pel Sí, una proposta de resolució, en la que s’acorda “…amb la finalitat de garantir a mig i llarg termini el transport públic escolar del CEIP l’Escoleta de Cerdanyola del Vallès, insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a declarar el CEIP l’Escoleta de Cerdanyola del Vallès com a centre educatiu públic singular donada la seva situació geogràfica respecte al principal nucli urbà de la ciutat”.

Durant el debat també era rebutjada una esmena presentada pel grup parlamentari Junts pel sí en la que s’instava a aplicar conjuntament amb l’Ajuntament de Cerdanyola l’acord assolit per a la transformació en transport urbà del transport de l’Escola Bellaterra.

Les famílies del centre escolar es mostren molt satisfetes amb l’aprovació de la resolució i esperen que la conselleria executi al més aviat possible el mandat del Parlament de Catalunya, estant solucionat el problema del transport escolar per al proper curs. A més, anuncien que continuaran en la lluita fins que això sigui així.

Després de més de 5 anys defensant aquest transport, amb nombroses protestes al carrer i moltes altres actuacions reivindicatives, les famílies volen agrair els esforços de tots els que han fet possible aquest acord.

Cal recordar que l’Escola Bellaterra disposa de transport escolar des de fa més de 30 anys. La peculiar ubicació geogràfica del centre, a més de 4 quilòmetres de distància del nucli urbà, amb moltes dificultats d’accés i ubicada enmig de l‘encreuament de dues línies ferroviàries, una autopista i diverses carreteres, a més de l’important flux de
vehicles diaris a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha fet que l’administració pública s’hagi fet càrrec històricament d’aquest servei, amb el suport econòmic de les famílies en els darrers anys.

Però ara fa tres cursos que la Generalitat de Catalunya va anunciar un dràstic retall en afirmar que no destinaria cap més partida econòmica per aquest servei.

Ara, el Parlament reconeix les singularitats d’aquesta escola pel que fa a la seva ubicació per tal de garantir el transport públic escolar.

Comparteix: