El 8 de març, “Dempeus pels nostres drets”

La comissió del 8 de març del Consell Municipal de Polítiques d’Igualtat i LGBTIQ proposa commemorar el 8 de març amb un complert programa d’actes i reflexionar sobre la situació de les dones amb un manifest ratificat unànimament pel ple municipal de febrer.

donesEl dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es commemorà a la nostra ciutat amb un ampli programa d’activitats que proposa la Comissió del 8 de març del Consell Municipal de Polítiques d’Igualtat i LGBTIQ.  Conferències, xerrades, documentals, concerts i moltes altres propostes impregnaran la vida de la ciutat, aportant elements per a reflexionar sobre el dia 8 de març junt amb el que planteja el manifest elaborat per la comissió i ratificat per unanimitat pel ple municipal celebrat el 23 de febrer.

L’acte central del programa serà una marxa, concentració i lectura del manifest, que es durà a terme el dia 8 de març sortint a les 19h des de la plaça de Francesc Layret. Aquesta activitat és una novetat i vol commemorar les marxes sufragistes i d’altres moments del moviment feministes al llarg de la història enllaçant-les amb el present.

El manifest

El document repassa moments destacats de la història del moviment feminista, presenta dades sobre la desigualtat existent entre homes i dones i exposa reivindicacions i denúncies de les dones en l’actualitat.

Llegiu fragments del manifest:

‘Les dones de Cerdanyola DIEM prou a la violència masclista.
Les dones de Cerdanyola DENUNCIEM  les violències sexuals, perquè són la màxima expressió de la  dominació patriarcal.
Les dones de Cerdanyola DEMANEN a la fiscalia que estudiï les ordres d’allunyament demanades a  Cerdanyola donat que un 60% són rebutjades, constituint un dels percentatges més alts de l’Estat Espanyol.
Les dones de Cerdanyola DEFENSEM  una economia solidària basada en la sostenibilitat de tots els éssers  del planeta per sobre de l’economia capitalista del benefici d’uns quants en el comerç just.
Les dones de Cerdanyola VOLEM lluitar, perquè només amb la lluita es pot guanyar;  una lluita passional, radical i compromesa.
Les dones de Cerdanyola REIVINDIQUEM el dret a decidir sobre el propi cos, a una vida en peu d’igualtat i lliure de violències patriarcals.’


Díptic programació del Dia Internacional de les Dones 2017

Manifest del Dia Internacional de les Dones 2017

Comparteix: