La maleta amb material radioactiu va passar per Cerdanyola

La maleta amb material radioactiu es va trobar a l’Ecoparc de Montcada entre la brossa d’un camió dels que recull a Cerdanyola.

Imatge: Maleta similar a la robada en Santa Coloma de Gramenet. Purplewave.com

Imatge: Maleta similar a la robada en Santa Coloma de Gramenet. Purplewave.com

El passat dijous 9 de febrer les xarxes socials locals es mostrava preocupada pel dispositiu policial que es va realitzar a l’Avinguda de Canaletes, on la policia va tallar la circulació. Al mateix temps els telediaris del país anunciaven que un equip amb fonts radioactives havia sigut robat dimarts a Santa Coloma de Gramenet.

La maleta havia estat a la nostra localitat

El gran dispositiu i el robatori de Santa Coloma tenien relació. Segons ens han informat fonts policials, els mossos van rebre la notícia que la maleta podia estar a un contenidor de Cerdanyola i immediatament va activar un operatiu format pels Tedax i un equip del RADCAT de Protecció Civil, per recuperar-la. Finalment, a les 2.15 del divendres 10 de febrer, la maleta es va trobar a l’Ecoparc de Montcada, entre la brossa d’un camió dels que recull a la nostra localitat. La maleta va aparèixer sense haver estat manipulada, motiu pel qual no va implicar cap mena de perill per la població.

L’equip de mesura

Tal com ha informat l’Ajuntament, l’aparell robat era un equip de mesura de densitat i humitat de sòl marca Troxler. El dispositiu és de color groc amb forma de caixa, nansa metàl·lica en la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s’allotja una de les fonts radioactives. L’equip estava dins d’una maleta de color groc i amb senyalitzacions de material radioactiu. Els lladres el van robar de l’interior d’una furgoneta a la localitat barcelonina de Santa Coloma de Gramenet.

Comparteix: