Compromís reitera la seva oposició al crematori

Compromís per Cerdanyola ha reiterat la seva oposició al crematori i el suport a les plataformes ciutadanes que lluiten per aturar les agressions socials i mediambientals de la ciutat.

Cerdanyola del Vallès ha patit diverses agressions al seu medi que han tingut greus conseqüències per la salut de les persones. Ens referim a l’asbestosi, als abocadors del Centre Direccional i a la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil, entre d’altres.

Actualment, existeix una nova amenaça: la construcció d’un Crematori a la nostra ciutat, projecte que va deixar aprovat l’anterior equip de govern socialista. Des de Compromís per Cerdanyola es mostren completament oposats al projecte del crematori, que
implica l’emissió de més tòxics que agredeixen encara més el nostre medi i la salut de les persones que hi viuen a Cerdanyola. Val a dir que un crematori emet diverses substàncies contaminants a l’atmosfera, una d’aquestes és el mercuri, considerat per l’Organització Mundial de la Salut un dels tòxics més perilloses per la salut de les persones.

El govern d’aquesta ciutat, encapçalat per Compromís per Cerdanyola, va portar al ple del darrer mes d’octubre la votació d’una proposta per aturar el crematori. Però tota l’oposició va rebutjar aquesta proposta. Arran d’aquest fet, Compromís diu que “l’oposició no va voler aturar la construcció del Crematori”.

Malgrat tot, el partit que governa la ciutat anuncia que continuarà treballant per fer de Cerdanyola una ciutat més justa en criteris socials i de sostenibilitat. Compromís afirma que “cap interés podrà comprometre la salut de les persones a la nostra ciutat” i anuncia que donen suport a les plataformes ciutadanes que treballen per frenar les agressions socials i mediambientals del nostre entorn.

Comparteix: