Es presenta la Plataforma Antifeixista de Cerdanyola
El passat dissabte es va presentar al Buirac la Plataforma Antifeixista de Cerdanyola. Durant l’acte es va projectar el documental “Les cares de la Guerra”, de David Fontanals i Marc Padró.
David Fontanals, membre de l’entitat “Mai Més” i regidor de l’Ajuntament de Ripollet, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la presentació amb la visualització del documental que co-dirigeix amb Marc Padró. Fontanals veu la plataforma com una eina molt útil, ja que “quan parlem d’antifeixisme, hem de parlar de memòria històrica”. En aquest sentit Fontanals va recordar que la connexió entre Cerdanyola i Ripollet té una forta arrel històrica, i va animar a la nova plataforma a “agafar el testimoni del que va passar a Cerdanyola” perquè “si no ho fem nosaltres, potser no ho fa ningú”.
Un documental que recull la memòria històrica
Fontanals va presentar el documental “Les Cares de la Guerra”, un documental que fa un recorregut cronològic des de la Segona República fins al Franquisme des d’un punt de vista local. La peça audiovisual és un treball que recull, a través de quinze testimonis que expliquen les seves vivències, la memòria obrera, política i social de les dues localitats, “la memòria dels nostres pobles que sempre havia quedat en un calaix”, deia l’autor.
El suport de la Plataforma Antifeixista de la UAB
La Plataforma Antifeixista de Cerdanyola ha rebut el suport de la Plataforma Antifeixista de la UAB, motiu pel qual una de les seves membres va participar en la presentació explicant la creació del col·lectiu universitari.
La Plataforma Antifeixista de la UAB es va presentar el mes d’abril del 2016, en la mateixa època en que s’estava gestant la sectorial de Joves de Societat Civil Catalana (SCC), “una associació política amb vincles amb el feixisme”, explicaven, “començant pel fundador, Javier Barraycoa, que és militant de Comunió Tradicionalista Carlista, un partit d’extrema dreta, i Josep Ramón Bosch, que és l’expresident i militant de Somatemps, una organització que té com a fundadors a militants de Fuerza Nueva i el Partido Español Nacional Socialista, que són també d’ideologia d’extrema dreta i neonazis”.
Des d’abril del 2016, Societat Civil Catalana ha estat organitzant diverses carpes i la projecció d’un documental. Tots els actes han tingut enfront la de la Plataforma Antifeixista de la UAB, que lluita contra la ideologia que tant mal ha fet al nostre país i critica durament que “no es pot tolerar que SCC munti una carpa i que estiguin protegits pels mossos i pels nazis (en molts dels actes hi participaven grups de neonazis, com “El último bastión”, de Sabadell).