Cerdanyola recull 1000 signatures reclamant polítiques d’acollida reals i efectives

La ciutadania va col·laborar activament el passat cap de setmana a la gran recollida de signatures del manifest de la campanya perquè les institucions catalanes actuïn i facin que Catalunya sigui terra d’acollida i es garanteixi la inclusió de les persones migrades.

Imatge: eldiario.es

Imatge: eldiario.es

Cerdanyola va demostrar el passat cap de setmana la seva solidaritat amb les persones refugiades que arriben al continent europeu. Un miler de ciutadans i ciutadades signaren el manifest de la campanya “Casa nostra és Casa Vostra”, un document que demana  a les autotitats del nostre país que actuïn perquè l’acollida de les persones refugiades sigui efectiva.

Un total de 28 voluntaris i voluntàries coordinats per l’ANC local atengueren els punts de recollida de signatures formant equips integrats per membres de Comitè d’Acollida, representants d’entitats de la ciutat i ciutadania a títol individual, van participar en la Gran Recollida feta a la nostra ciutat, on es recolliren més d’un miler de signatures als diferents espais distribuïts arreu de la ciutat.

Suport del ple municipal

El passat 26 de gener el Ple de l’Ajuntament aprovava per unanimitat la moció “El món local català amb la campanya Casa Nostra és Casa Vostra”, on acordava adherir-se i sumar-se a la campanya de suport a l’acollida d ela població refugiada en trànsit a Europa.

Amb les 21.468 signatures recollides el cap de setmana als 70 municipis adherits, la campanya ja supera les 72.000 firmes, que han estat recollides des de fa dos mesos a la web de la campanya i que encara segueix activa.

Des de l’Ajuntament també es vol convocar a la ciutadania a mobilitzar-se a favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants, tot assistint a la manifestació organitzada per la Campanya “Casa Nostra és Casa Vostra” el proper dissabte 18 de febrer a les 16 hores a la Plaça Urquinaona, des d’on es farà recorregut fins a la plaça del Mar. Es farà una baixada col·lectiva des de l’estació de tren de Cerdanyola a les 15 hores.

Comparteix: