Carles Escolà no entén que ERC hagi marxat del Govern

L’alcalde de Cerdanyola no entén la marxa d’ERC i anuncia que continuarà treballant amb alegria, responsabilitat i … per “continuar amb el canvi”.

carles escolaDilluns al vespre ERC va anunciar que deixava el Govern Municipal, deixant a Compromís al capdavant de la ciutat amb tan sols 5 regidors dels 25 que componen el plenari municipal. Arran d’aquesta marxa l’alcalde va convocar ahir a la premsa a la sala de plens per explicar la situació actual. L’alcalde, que afirmava que no entenia la marxa d’ERC, va anunciar que ell i el seu equip continuarien endavant per “continuar amb el canvi”.

Escolà opina que la pèrdua de confiança que ERC té sobre la seva persona és deguda a fets concrets “que s’han d’explicar”. ERC no ha donat, en el seu comunicat, els motius d’aquesta desconfiança. Respecte a l’informe de secretaria, Escolà diu que ha portat el cas de forma raonable, transparent, garantista i responsable i, que un cop tingui la resta d’informes que va demanar a diverses seccions de l’Ajuntament i a un gabinet extern, posaria tota la documentació a disposició de fiscalia.

“El canvi continua”

Carles Escolà va manifestar que Compromís continuarà treballant per Cerdanyola amb el compromís d’aconseguir un canvi de fons per la ciutat, “hem de fer tot el que estigui a les nostres mans perquè aquest canvi no s’aturi”, deia l’alcalde.

Per continuar endavant amb aquest canvi els cinc regidors de Compromís hauran de negociar molt fins arribar a sumar els tretze regidors que calen per aprovar qualsevol punt. En aquest aspecte, l’alcalde és conscient que els tocarà parlar amb tots els grups municipals.

El pressupost, un repte a curt termini

El repte a curt termini que té Compromís és tirar endavant el pressupost del 2017. Actualment la ciutat porta dos anys prorrogant els pressupostos del 2014. Per aconseguir canviar aquesta tònica Escolà haurà de negociar amb tots els grups de l’oposició amb la voluntat de trobar una majoria plenària per aprovar un pressupost que tingui capacitat de fer front a un pla d’inversions i a les polítiques socials que Cerdanyola necessita.

“Estem complint amb el que ens vam comprometre”

L’alcalde es va mostrar convençut que el seu equip està “complint amb el que ens vam comprometre”, alhora que diu que hi han sigut responsables i han demostrat capacitat de negociació. Escolà ha afirmat que se sent còmode en tot allò que està fent i que continuaran endavant amb la seva tasca per transformar Cerdanyola “amb alegria i amb el compromís de fer una ciutat més justa, més lliure i més humanitària”.

Comparteix: