ALERTA: Estafadors de companyies de subministraments a Cerdanyola

Aquest matí un grup de suposats “tècnics” de Gas Natural han visitat diferents habitatges de Cerdanyola per estafar als usuaris. Gas Natural ens confirma que no actuen d’aquesta manera i que els tècnics no eren seus.

Amb l’arribada de l’hivern moltes famílies comencen a encendre les calefaccions per evitar el fred que a poc a poc s’instal·la a les seves llars. Aprofitant aquesta circumstància, aquesta època es caracteritza per l’augment dels fraus o estafes a consumidors que, a costa del fred, fan el seu agost. Són persones que sota l’aparença de tècnics de la companyia de gas no dubten en estafar a qualsevol que els hi obri la porta, sent molts els casos de persones que cauen a la trampa.

Modus operandi

Sona el timbre. Preguntem qui és: “Gas Natural”. Obrim la porta i ens trobem amb un revisor de la companyia de gas. No porta uniforme, però si una credencial que aparentment és de la companyia que diu representar. Comença el seu discurs de comercial embaucador, un discurs llarg i sense pauses:

Estafador: El mes d’agost va haver-hi  un error de facturació en tarifa peatge i això s’ha de retornar al client el mes de gener, en la primera factura de l’any. Cada tres mesos hi ha un pagament de set euros de tarifa peatge que són els costos que comporta les cartes, documentació, avisos,… 24,88 euros cada tres mesos, i es torna en gener.

Un cop presentat, comença a demanar la documentació:

Estafador: Necessito la teva factura de gas i llum per veure el consum de KW.
Li tallem (el veí del front no li va tallar i li va demanar també el DNI):
Estafador: El consum de KW va amb la meva companyia, que no té res a veure amb la teva.

L’objectiu de l’estafador és aconseguir la teva documentació dels subministres i el DNI per poder operar amb les teves dades i “donar-te una sorpresa” amb les noves facturacions.

“Aquí on em veus, guanyo 9.000 euros”

Quan acaba el seu discurs, li preguntem:

Client: No sereu d’aquests que van enganyant a la gent, oi?
Estafador: Potser sóc l’assassí de l’escala.
Client: Espero que si intentes enganyar a algú no ho aconsegueixis.
Estafador: Et diré una cosa: aquí on em veus, guanyo 9.000 euros. Jo em guanyo la vida dignament, els polítics són uns lladres, si vols agafar un ganivet…
Client: Jo no aposto per la violència, ni per aquestes estafes. Ho sento.
Estafador: Eh… molt bé.

I marxa.

Amb aquestes dades, l’estafador ens està insinuant que treballa a Gas Natural i que cobra uns sous que estan a l’altura de qualsevol membre del consell d’administració de la companya.

Gas Natural: no fem visites per temes de facturació

Immediatament després agafem el telèfon i truquem a gas natural per preguntar-li si estan enviant a operaris per ajustar factures i fer un descompte per un import de més que es va cobrar. Gas natural ens comunica que no està enviant a ningú, que quan hi ha un error de facturació contacten amb el client via carta o, en alguns casos, via telefònica, però mai en persona.

Comparteix: