En marxa el dispositiu Boix – Grèvol a Cerdanyola

L’inici de la campanya de Nadal comporta l’activació del dispositiu Boix-Grèvol, servei conjunt entre el cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Local per atendre les especificitats de l’època. Aquest dispositiu restarà actiu fins al 15 de gener de 2017, incloent-hi el període de rebaixes.

patrullatge_mixteL’inici de la campanya de Nadal comporta l’activació del dispositiu Boix-Grèvol, servei conjunt entre el cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Local per atendre les especificitats de l’època.

El període nadalenc implica una major afluència de públic als comerços i un augment considerable de les vendes i per tant de la recaptació. Aquesta realitat és aprofitada per totes aquelles persones que es dediquen a fer furts, estafes, robatoris amb violència i intimidació, etc., de manera que les dates nadalenques són una època propícia perquè es produeixi un augment dels fets delictius relacionats amb l’activitat comercial.

El dispositiu Boix- Grèvol s’organitza per atendre la nova situació. Es tracta d’un operatiu conjunt de la Polícia Local i del cos de Mossos d’Esquadra a la ciutat. A més, aquest dispositiu s’engloba dins d’un d’abast regional, els objectius generals del qual són:

 • Augment de la percepció de la seguretat ciutadana.
 • Garantir el lliure i pacífic desenvolupament dels actes festius propis del període de festes de Nadal.
 • Reducció de fets delictius contra el patrimoni i de la victimització.

Prevenció

Per tal de fer una tasca de prevenció de qualitat, es fa necessari, d’una banda, centrar l’activitat policial en els eixos comercials més importants de Cerdanyola del Vallès, però també incrementar el patrullatge en la prevenció d’aquells delictes que estan associats al període nadalenc. Un moment en què, i a tall d’exemple, s’emmagatzemen regals als trasters, vehicles o domicilis.

L’altra part molt important d’aquest dispositiu és la de transmetre consells bàsics de seguretat a la ciutadania des del punt de vista de la col·laboració i participació ciutadana en la seguretat pública. Les patrulles conjuntes de Policia Local i Mossos d’Esquadra fan una campanya informativa i de repartiment de tríptics de consells de seguretat en aquest sentit.

Els objectius del dispositiu Boix – Grèvol són els següents:

 • Augment del patrullatge uniformat a peu per la zona comercial de Cerdanyola del Vallès per prevenir la comissió de robatoris amb violència / intimidació i furts per descura.
 • Especial atenció a la prevenció de tipologies delictives com: “cogoters”, “scalping”, “ abraçades”, “falsos operaris”…..
 • Increment del nombre de Controls de Pas en zones d’oci i xarxa viària.
 • Accions específiques encaminades a la prevenció dels robatoris en domicilis, trasters, vehicles i empreses.

El dispositiu es concreta en quatre línies diferenciades:

 1. Patrullatge a peu de Proximitat per les zones comercials.
 2. Accions de Proximitat i ORC (Oficina de Relacions amb la Comunitat). Campanya informativa de prevenció de delictes de robatori amb força en domicilis, vehicles i trasters.
 3. Vigilància estàtica als accessos i sortides de les zones comercials ( Reacció).
 4. Controls a la xarxa viària en prevenció i reacció de delictes contra el patrimoni (domicilis, establiments i polígons industrials).
Comparteix: