Arriba a Cerdanyola l’obra “Jo no sóc racista, però …”

Es tracta d’una proposta teatral antirumors a càrrec de la companyia La Xixa Teatre. Es veurà en format de teatre fòrum el 15 de desembre a partir de les 19h al Museu d’Art de Cerdanyola – can Domènech, en el marc de la V Tardor Solidària.

xixa_2El Teatre fòrum “Jo no sóc racista, però…” és una obra de creació col·lectiva impulsada per La Xixa Teatre que té per objectiu l’abordatge de les actituds islamòfobes per tal de fer-nos adonar que els rumors escampen percepcions negatives que malmeten la convivència. Amb aquesta idea es permetrà al públic mitjançant una dinàmica participativa connectar amb les seves experiències viscudes respecte a la diversitat cultural present a la ciutat i la seva vivència en relació al fet migratori.

L’obra teatral i el debat que en sorgeixi permetrà commemorar a la nostra ciutat el Dia Internacional de les Persones Migrades. La proposta s’emmarca en els actes de la V Tardor Solidària.

Més informació de la metodologia de treball de la companyia. També al vídeo.

Altres activitats de la V Tardor Solidària

Dilluns 12 de desembre a les 18:30h a la sala 6 de l’Ateneu, organitzada per l’Església Evangèlica de Cerdanyola, tindrà lloc la Taula rodona “Les possibilitats de cooperar amb l’educació gambiana”.

Dimarts 13 de desembre a les 17h a l’Espai Infantil (c/ Escoles), organitzats per Creu Roja amb la col•laboració de l’Espai Infantil, es realitzaran els tallers “Titelles per la Pau” i “Ciutat 10″ sobre drets humans a la ciutat.

Al vestíbul i passadís de l’Ateneu, es poden visitar les següents exposicions:

  • Fins al 12 de desembre: “L’esperança és per a tots. Escoles GBS, model d’integració de gènera a Gàmbia”, de l’Església Evangèlica de Cerdanyola.
  • Fins al 15 de desembre: “Cooperació sindical, solidaritat i compromís”, de la Fundació Pau i Solidaritat.
  • Del 15 de desembre al 5 de gener: “Refugiats, l’odissea cap Europa”, del fotoperiodista Sergi Càmara.

Dia Internacional de les Persones Migrades

El 4 de desembre de 2000 l’Assemblea General de les Nacions Unides a la Resolució 55/93 “tenint en compte el nombre elevat i cada vegada més gran d’emigrants que hi ha al món. Encoratjada pel creixent interès de la comunitat internacional en protegir efectiva i plenament els drets humans de tots els migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de tots els migrants. Decideix proclamar el 18 de desembre Dia Internacional del Migrant “.

La commemoració d’aquesta data és una de les activitats que integren la Tardor Solidària organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Comparteix: