Cerdanyola del Vallès compromesa amb la lluita contra la Sida

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’adhereix al comunicat conjunt de commemoració del Dia Mundial de la Sida 2016.

Imatge: mejorconsalud.com

Imatge: mejorconsalud.com

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’adhereix un any més a la celebració del Dia Mundial de la Sida, data al voltant de la qual es pretén sensibilitzar sobre la importància de la infecció per VIH, de les seves conseqüències i de la necessitat d’incrementar les mesures per a frenar-la. El lema d’enguany és “Aixequem les mans per la #prevencióVIH“.

Des de fa vint-i-nou anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col•laboren més de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

La campanya d’aquest any, sota el lema “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”, vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col•laboració d’entitats de la ciutat, ha preparat un programa d’activitats a l’entorn del Dia mundial de la Sida. Són les següents:

Dijous  1 de desembre 
•    Una pancarta commemorativa penjarà del balcó de l’Ajuntament durant tota la jornada.

•    Punt informatiu i assessorament confidencial sobre el VIH/SIDA de les 10:30h a les 13.30h. Lloc: Plaça Francesc Layret .

•    Material informatiu:

o    Oficina Atenció al Ciutadà (OAC).
o    Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a dones (CIARD).
o    Ateneu.
o    MAC
o    CAPs (Centres d’ Atenció Primària de Cerdanyola del Vallès)
o    Escoles i Instituts

•    Casal de Joves: Taula informativa i materials preventius. Joc sobre VIH i les conductes de risc. A càrrec de Creu Roja Joventut. De les 18  a les 20h.

•    A les 17:30 s’il•luminarà de vermell el MAC (Museu d’Art Contemporani de Cerdanyola).

Divendres 2 de desembre
Teatre Que sí, vida!. Al Teatre Ateneu per alumnes de 3er d’ESO del centres educatius de Cerdanyola del Vallès.

•    Durant el mes de desembre es faran arribar materials preventius als centres de piercing i tatuatges de la ciutat.

•    Exposició Treu-li suc a la sexualitat  del dia 28 de novembre a l’ 1 de desembre. Aquesta exposició vol ser una eina per fomentar una sexualitat sana adreçada a joves de segon, tercer i quart de l’ESO.  Oberta al públic en general.

Durant tot l’any:

•    Assessorament i recursos per treballar la sexualitat saludable a les escoles de Cerdanyola.
•    Tallers sobre la sexualitat i afectivitat en els centres educatius  realitzats per les llevadores de l‘ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva). Activitats programades a través del  Programa Cerdanyola Educa.

Per més informació:
Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (Servei de Promoció de la Salut) T. 935 808 888 Ext.3730
Generalitat de Catalunya, Programa per a la Prevenció i l’Assistència de la Sida Tel. 900 21 22 22
CatSalutRespon 061
Canal Salut – informació Sida

Comparteix: