Violència de Gènere VI: Una cerdanyolenca parla en primera persona

Sabrina, la veïna de Cerdanyola que ja va denunciar públicament en 2013 la difícil situació per la qual passa des de fa ja sis anys, va publicar fa un any un vídeo per denunciar, en primera persona, el seu cas de violència de gènere.

Sabrina Treviño ha publicat un vídeo per explicar, en primera persona, la violència de gènere que ha patit arran d’una antiga relació i de com aquesta mateixa relació la va afectar fins al punt que els mateixos bancs no van voler negociar una dació en pagament de l’habitatge que compartien.

La por existeix

“El miedo si existe, porque lo conzco, sé como es y sé de lo que puede ser capaz”. Amb aquestes paraules Sabrina reflexa al vídeo la por que té, una por que no desapareix i que “respira de manera contínua”. Sabrina diu que els malsons que tenia al principi han desaparegut, però que encara no ha pogut deixar les pastilles per poder dormir, perquè “el miedo está ahi, está detrás”.

Ex-parella, judicis i bancs

Una antiga relació sentimental va marcar la vida de la veïna Sabrina. Aquesta jove va vendre la seva casa, que tenia en propietat, per comprar-se un pis a Cerdanyola amb qui fou la seva parella. Sabrina va posar tot els seus diners en el nou habitatge, i la seva ex-parella es va comprometre a pagar la hipoteca. Aquesta situació va canviar quan van aparèixer els maltractaments i la negativa de la parella a continuar pagant la hipoteca amb l’únic objectiu de continuar fent mal.

En un judici ràpid Sabrina va aconseguir una ordre d’allunyament d’un quilòmetre, però dos ans després la seva ex-parella, denunciada per violència de gènere, va quedar absolta. Va ser quan Sabrina, davant d’aquesta difícil situació, va decidir marxar de Cerdanyola, que ja s’havia convertit en un infern per ella.

Al seu patiment psicològic per motius de violència, es sumaven els patiments per poder mantenir dos habitatges: el de la seva nova localitat i el que encara tenia a Cerdanyola. Per posar-s’ho més difícil, la seva ex-parella va impedir que vengués o llogués el pis.

Silenci. Consciencia social.

Fa un any la cerdanyolenca va gravar una peça teatral sota el títol “Silencia. Consciencia social” amb l’objectu de sensibilitzar a la societat. A l’obra, Sabrina conversa amb una amiga sobre el silenci de la societat davant els maltractaments psicològics -violència de gènere-.

Comparteix: