Ahir es va celebrar la II Assemblea de la Gent Gran

Ahir el MAC va ser l’escenari de la II Assemblea de la Gent Gran, que tenia la finalitat de crear un espai de reflexió i debat sobre la realitat, expectatives i necessitats de les persones grans.

gentgraL’assemblea ha esdevingut un espai en el qual els ciutadans i ciutadanes grans del municipi han pogut expressar la seva visió de quines iniciatives i accions es poden portar a terme per millorar la qualitat de vida del col·lectiu.

A l’assemblea es va informar que l’Ajuntament, des del programa de gent gran, porta a terme accions i activitats que promouen l’envelliment actiu, la cohesió i la integració social del col·lectiu, com ara els tallers de memòria, risoteràpia, cinema, informàtica, ioga, o sobre l’ús de les noves tecnologies, entre altres. El consistori també realitza actes de reconeixement als grans de 80 anys, la quinzena de la gent gran, o el programa d’acompanyament a la llar com és el Viure i Conviure, el Consell de la Gent Gran, el cicle de passejades culturals, i moltes xerrades sobre temes que afecten especialment a aquest sector de la població.

En el decurs de l’assemblea, la regidora Elvi Vila ha informat dels recursos que s’han destinat al sector com ara subvencions, dotació de premsa a les sales dels casals, suport als programes d’activitats, assessorament i suport en temes de la gestió i la programació d’activitats. També ha comentat que els eixos fonamentals del programa han estat encaminats a potenciar la participació que garanteixi les mateixes oportunitats.

Els assistents han expressat la seva inquietud sobre els projectes i protocols vigents al municipi pel que fa la pobresa energètica, la millora en el servei de les línies d’autobusos, de la comunicació institucional cap a la gent gran, entre altres. Un assistent presentava una proposta per associar-se i mantenir la comunicació amb les institucions des de l’associació.

Comparteix: