Compromís celebra una jornada de Resistències i autonomia dels pobles indígenes

Compromís per Cerdanyola organitza una jornada sobre “Resistències i autonomia dels pobles indígenes”. L’acte serà el divendres 4 de novembre a la Sala d’Exposicions de l’Ateneu.

Imatge: albaciudad.org

Imatge: albaciudad.org

Compromís per Cerdanyola s’ha sumat a les mostres de solidaritat i de suport, d’arreu del món, el 12 d’octubre: el Dia de la Resistència Indígena. També s’ha afegit a tots els actes contra el feixisme i el racisme que es faran durant aquestes jornades, carregades de simbologia i d’història.

Tal com diu el comunicat de CxC, “Ja és sabut que el 12 d’octubre a l’Estat espanyol se celebra el Día de la Hispanidad (durant el franquisme la Fiesta de la Raza): una festivitat d’exaltació de l’imperialisme espanyol. L’arribada al continent americà va comportar: l’explotació dels pobles indígenes americans; el genocidi d’una gran part d’aquests; l’inici del comerç d’esclaus africans per reemplaçar les pèrdues humanes dels territoris indígenes colonitzats, entre d’altres. A dies d’avui, malauradament, aquest espoli continua i està comportant: alts nivells de desigualtat, d’empobriment i de conflictivitat als països del sud; com a conseqüència d’intervencions dels països occidentals”.

Des del Compromís per Cerdanyola manifesten que un 12 d’octubre només pot merèixer rebuig i condemna, cap celebració, i vol manifestar que l’únic fet que podem commemorar és la dignitat i la resistència dels pobles indígenes: la diversitat cultural, el gran llegat de lluita dels pobles indígenes i la solidaritat entre els pobles del món.

Des de la candidatura del Compromís volen acostar-se i compartir experiències amb aquestes lluites d’esperit emancipador i de base, en primera persona; de la mà d’alguns dels seus actuals protagonistes. Per aquest motiu, el proper divendres 4 de novembre organitzen una xerrada: “Resistències i autonomia dels pobles indígenes”, a la Sala d’Exposicions de l’Ateneu de Cerdanyola, amb el suport i la col∙laboració d’Alternativa, Intercanvi amb Pobles Indígenes.

Comparteix: