El Teatre Ateneu aixeca el teló de la temporada teatral

El divendres 21 d’octubre a les 21h es representarà l’obra basada en la novel·la d’Andrés Sopeña Monsalve, El Florido Pensil, memoria de la escuela nacionalcatólica. El diumenge 23 d’octubre a les 12h serà el torn de l’espectacle de teatre familiar Les princeses també es tiren pets.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Comença un nou trimestre de programació teatral a l’Ateneu i ho fa amb la interpretació de la versió femenina de El Florido Pensil. Aquesta obra, que ja va ser posada a sobre els escenaris l’any 1996 pel grup basc Tanttaka i va ser portada al cinema l’any 2002 de la mà de Juan José Porto, serà representada el divendres 21 d’octubre a les 21h al Teatre Ateneu.

Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti donen vida a cinc dones adultes que reflexionen sobre la seva educació en època franquista i es transformen en les menors que una vegada van ser per compartir amb el públic les seves vivències a l’escola nacional catòlica del moment. L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant. La dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora. Destinada naturalment al matrimoni a les labors domèstiques, la seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole, i en això es posava d’acord pràcticament tothom: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes…

El Florido Pensil (nenes) ha estat adaptada per Guillem-Jordi Graells i dirigida per Fernando Bornués i Mireia Gabilondo. La producció és d’Aneza i Tantakka Teatro.

Les entrades per a El Florido Pensil es poden comprar online o de manera presencial a l’Ateneu.

Les princeses també es tiren pets

Les princeses també es tiren pets serà el primer dels espectacles de públic familiar programats per Bambalina aquest trimestre al Teatre Ateneu. La cia El Replà Produccions explicarà la història de la Reina del Mirall, que s’assabenta de que existeix un llibre, amagat al país de les princeses, on hi ha escrits tots els secrets de les princeses més famoses del món. Necessita trobar aquest llibre i fer saber a tothom que les princeses no són perfectes, que també tenen defectes.

L’obra està basada en conte d’Illan Brenman i està recomanada per a infants a partir de 3 anys. Sota la direcció de Joan Sors i amb música de Ramon Brau, actuen Marc Fontanals, Alba Grau i Júlia Serra.

Les entrades per a l’obra Les princeses també es tiren pets es poden comprar a la taquilla del Teatre el mateix dia de la funció. El preu és de 6,50 euros per a l’entrada general i 4,50 euros per als socis de Bambalina.

Comparteix: