Dimarts 18 a les 19h, presentació de la campanya sanitària “Fora Privada de la Pública”

Dimarts 18 d’octubre a les 19:00h, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet us convida a la presentació de la campanya Fora Privada de la Pública! La privatització ens afecta, ens precaritza, ens perjudica. L’acte anirà a càrrec  d’Isabel Vallet, jurista i activista. Ex-diputada la CUP al Parlament i membre del grup de treball de Sanitat.  Lloc: Centre cívic del Pont Vell – C/ Nostra Senyora dels Àngels 15. 
Cartel de l'acte del proper dimarts 18-10-16 Clica per ampliar

Cartel de l’acte del proper dimarts 18-10-16
Clica per ampliar

Després d’anys d’intenses retallades i precarització de la Sanitat Pública els centres sanitaris, totalment o parcialment públics, han vist minvar els pressupostos i en alguns casos s’ha compromès la viabilitat d’alguns centres. En els darrers 5 anys el pressupost del Departament de Salut ha estat reduït en més de 1.000 milions.

El confusionisme d’interessos públics i privats és la principal conducta que facilita la corrupció en sanitat als darrers anys, però ara pretenen tibar encara més la corda en permetre oferir que les persones puguin ser ateses com pacients privats des dels serveis sanitaris públics. Això suposa menys control, més flexibilitat de gestió i de contractació, més disponibilitat competencial per a la gerència, i sobretot més cobertura legal a possibles concerts, convenis, externalitzacions i fins i tot ubicació d’instal·lacions i de serveis privats dins dels centres sanitaris públics.

La modificació legal està aprovada pel Parlament. El març del 2015 CatSalut emetia la Instrucció 5/2015 que permet fer fins a un 49% d’activitat sanitària privada als centres sanitaris de la xarxa pública. Temporalment, aquesta instrucció queda sense efecte fins que no es sotmeti a debat i aprovació parlamentària definitiva. D’aquesta manera s’afavoreixen els interessos privats i s’obren encara més les portes a la mercantilització del que és públic.

Per una Sanitat de cobertura universal, de titularitat i gestió pública, amb finançament suficient i solidària via impositiva.

OPOSICIÓ FRONTAL A LA PRIVATITZACIÓ.

EXIGIM EL RESCAT de tots els centres i serveis ja privatitzats, PASSEM A LA DEFENSA ACTIVA i QUOTIDIANA dels nostres drets.

FORA PRIVADA DE LA PÚBLICA

Dia: Dimarts 18 d’octubre

Hora: 19:00h

Lloc: Centre Cívic Pont Vell
c/Nstra. Senyora dels Àngels, 15

Organitza: Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

 

Comparteix: