El govern municipal presenta un nou cartipàs que busca l’eficiència política i no altera el full de ruta marcat

El nou govern de la ciutat, format pels cinc regidors del Compromís per Cerdanyola i els quatre d’ERC, va mostrar la seva bona sintonia en la presentació del nou cartipàs i va deixar clara la voluntat de continuar governant seguint el full de ruta que marca l’acord programàtic que en el seu moment van signar junt amb CiU i ICV-EUiA.

cartipasoctubreL’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, acompanyat per les tinentes d’alcaldia Helena Solà i Elvi Vila, va presentar divendres 6 d’octubre el nou cartipàs municipal després del cessament de les persones electes de CiU. Escolà va explicar que per refer el cartipàs CxC i ERC es posaren d’acord ràpidament. La remodelació no ofereix grans reestructuracions i es limita a reassignar delegacions de govern seguint criteris d’eficiència política.

La principal novetat és la separació de Treball i Promoció Econòmica, que ara assumeixen els regidors d’ERC Iñigo García de Enterría i Helena Solà, respectivament. Planificació Estratègica passa a dependre directament d’alcaldia mentre que Contxi Haro (CxC) recupera Esports i Elvi Vila (CxC) torna a tenir Joventut i Cooperació i Solidaritat. Les relacions amb la UAB i EMD de Bellaterra seran responsabilitat del regidor d’ERC, Daniel Mallén, mentre que la regidora d’ERC, Elisabeth Pasamonte, assumeix Patrimoni i Arxiu a més de Serveis Municipals i Ecologia Urbana, on queda integrada Salut Pública.

Carles Escolà va insistir en que “l’actual govern farà tot el possible perquè continuï el camí de canvi a la ciutat” afegint que “serà fidel a l’acord programàtic que en el seu moment van signar també CiU i ICV-EUiA, conscient que s’obre un camí difícil perquè s’ha apostat per trencar dinàmiques i inèrcies i tocar interessos i privilegis”. Seguiran posant “les persones per davant de tot”, com a govern. Ho faran oferint mà estesa a tothom i reclamant responsabilitat front a la temptació del bloqueig.

La regidora del Compromís i segona tinenta d’alcaldia, Elvi Vila, va remarcar que el govern de la ciutat no s’ha aturat en cap moment afirmant que “malgrat les renúncies que es van fer, ens trobem còmodes amb l’actual acord programàtic i espero que els altres grups signants, tot i estar fora del govern, estiguin a l’alçada que els hi requereix la ciutat”.

La portaveu del grup municipal d’ERC i primera tinenta d’alcaldia, Helena Solà, creu que “un govern en minoria s’ha de veure com una gran oportunitat per fer créixer la democràcia, prenent com a exemple els països escandinaus, on la divisió entre governs i oposició es fa més tènue per posar per davant els interessos de la ciutadania”.

Comparteix: