Compromís es manifesta arran la ruptura amb CiU

Aquest passat dijous 29 va tenir lloc el ple ordinari de setembre a Cerdanyola. En aquest ple, el grup municipal de CiU de Cerdanyola, que formava part del govern, va votar 2 punts en sentit diferent de la resta de les formacions que composen el govern de Cerdanyola.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Segons confirma Compromís, “aquesta actuació dels 3 regidors de CiU suposa un trencament dels acords programàtics i de bon govern subscrits per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA que van possibilitar la formació d’un govern de 12 regidors”. Donada la gravetat dels fets Compromís per Cerdanyola ha manifestat que:

  • Han estat diversos els incompliments dels acords per part de CiU, incompliments que en cap cas eren interpretables. Ja abans de l’estiu, el regidor Marc Costa va decidir saltar-se els acords del govern i votar en sentit diferent del pactat en l’àmbit del plenari del consorci.
  • Ja des del principi de la seva entrada a govern, CiU ens va traslladar la seva incomoditat per l’execució dels punts més importants dels acords, punts que, al nostre entendre, suposaven certa confrontació als poders econòmics i fàctics de Cerdanyola i del conjunt del país. Els punts més importants de discordança han estat el Centre Direccional de Rull i dels grans bancs propietaris dels terrenys, la dissolució de Cerdanyola Aparca de Toro Construcciones i el crematori de Truyols.
  • El grup municipal corrobora que ha estat molt difícil la negociació amb CiU: quan han cregut que havien arribat a un punt d’acord, “al cap de poques hores es posava en dubte seguint les instruccions d’actors que per res defensen els interessos de la ciutat”, diu el comunicat. Per tant, CxC demana a CiU que aclareixi, d’ara endavant, qui són els interlocutors vàlids amb els quals poder parlar, amb la seguretat que el fet acordat pugui tirar endavant.
  • Que els fets que es van produir al ple de setembre són d’una deslleialtat a l’Alcalde Carles Escolà, que ja havia avisat als regidors del Grup Municipal de CIU que votar diferent del govern, és a dir, en contra de la revocació del crematori o no votar en contra d’una moció de contingut ofensiu, era incompatible amb mantenir-se al mateix govern.

És per tot això que Compromís dona total suport a la decisió presa per l’Alcalde Carles Escolà de retirar les competències als tres regidors de CIU, decisió que els reafirma amb el que sempre vam defensar, “que el govern més coherent era el format per CxC i ERC i que les diferències ideològiques i de funcionament amb CiU eren incompatibles amb la seva entrada al govern”.

Tot i així, un cop acceptada aquesta condició, des de CxC han treballat “de forma lleial fins al darrer moment per a què fos possible”. En aquest sentit, el grup agraeix la rectificació i el reconeixement que ha fet ERC d’aquesta situació, al mateix temps que emplaça a totes les forces que van fer possible la investidura a tornar a seure a la taula, “acceptant aquest nou format de govern, i seguir treballant per implementar allò al que ens vam comprometre amb la ciutadania”.

Comparteix: