MES lamenta el trencament del Govern Municipal

MES lamenta el trencament del govern al qual varen recolzar en la investidura i van donar suport quan es va ampliar posteriorment.

mesMES ha lamentat la ruptura del govern tripartit (Compromís, ERC i CiU). Segons el grup polític, “els motius de desentesa entre els grups del govern tenien components interns que no es van expressar en el Ple. Ajornar només un mes el tema del tanatori o tenir disconformitat en una moció no són arguments prou contundents per provocar el trencament”.

Per al grup municipal de MES aquest govern no ha millorat la transparència ni la participació, “malgrat els seus esforços i voluntat, respecte governs anteriors”. MES recalca que si s’hagués finalitzat el debat del PAM (Pla d’Actuació Municipal) i s’hagués fet públic i a consideració ciutadana, alguns aspectes de debat intern (finca Cordelles, projectes pel FEDER, estratègies de gestió alternatives vers l’abocador de Can Planes o el tanatori…) s’haguessin pogut treballar millor i concretar de forma consensuada.

En relació al debat dels treballadors que es va obrir al passat ple de setembre, MES creu que és un error atacar els sindicats suggerint que hi ha treballadors bons i dolents. “Dividir els treballadors es incongruent en formacions polítiques d’esquerres. Afortunadament la callada eficàcia dels treballadors públics de l’ajuntament mantenen l’activitat municipal malgrat l’escassa iniciativa política municipal durant aquests darrers 15 mesos”.

Des de MES segueixen creient que el moment polític actual, tant a Cerdanyola com a Catalunya, reclama noves formes d’exercir el poder polític. El grup vol recuperar el lema amb el qual es va presentar a les eleccions municipals (DIÀLEG, DIÀLEG I DIÀLEG) i es comprometem a seguir treballant per aprofundir en el canvi que necessita la nostra ciutat. Ara caldrà debatre i prendre decisions sobre el pressupost, tant en relació als ingressos (taxes i preus públics) com en les depeses. El grup creu que és una bona oportunitat per consolidar una nova forma de fer les coses. També reclamen reprendre el debat en torn al PAM i concretar les actuacions que s’han de fer en el que queda de mandat, “a la vegada que toca parlar amb tothom, govern i oposició, de les línies estratègiques que han servir per dissenyar la Cerdanyola dels propers dècades. La ciutat s’ho mereix”.

Comparteix: