El veïnatge de la Farigola està en contra d’una nova benzinera

A la carretera de Barcelona volen implantar una benzinera desatesa del grup Petroprix, situada concretament en els números 260-262-264 (aquest és un terreny que pertany a una finca situada al Carrer de Pablo Picasso, 11-13 de Ripollet).

Imatge: revistarestacionesdeservicio.com

Imatge: revistarestacionesdeservicio.com

El veinatge del barri de la Farigola es mosta preocupat per la construcció d’una benzinera en aquest terreny a causa de la proximitat a l’Escola Tiana de la Riba, els parcs de jocs infantils, els blocs d’habitatges i el Centre de salut d’Atenció Primària de la Farigola.

Les AAVV de Can Tiana i Farigola, juntament amb els representants de l’AMPA de l’Escola Tiana de la Riba i l’Associació Funcional per a la Integració Social (AFIS), s’estan mobilitzant en contra d’aquest projecte el qual considerem que afecta greument la seguretat dels nens i dels veïns dels dos barris.

Un negoci d’aquest tipus tindrà un risc mediambiental i de salut a causa de la proximitat de la parcel·la -escassos 130 metres- amb l’Escola Can Tiana de la Riba. La por als vapors de substàncies nocives i el risc d’incendi i explosió derivat dels combustibles, unit a la manca de personal que atengui les operacions de l’activitat, el compliment de les normes de seguretat i la discriminació que suposa una gasolinera d’aquest tipus per a les persones amb mobilitat reduïda estan provocant que els veïns, l’escola afectada i entitats de persones amb diversitat funcional s’uneixin en contra del projecte.

D’altra banda, des de les AAVV de Can Tiana i Farigola asseguren que la benzinera és innecessària, ja que, “a més de provocar un impacte ambiental negatiu, en cap concepte es contribuiria a millorar o mantenir la qualitat de vida, ni milloraria els serveis i equipaments dels barris, que ja compta amb una benzinera uns escassos 370 metres d’aquesta”.

Comparteix: