La UAB farà una preestrena especial del reportatge “Astral”

El proper dijous 13 d’octubre, a les 13.00h, la Sala de Cinema de la UAB acollirà la preestrena especial de la pel·lícula documental “Astral”, de l’equip del programa Salvados sobre la història d’un vaixell de rescat de persones refugiades.

Marchos Chércoles i Albert Roma.  Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Marchos Chércoles i Albert Roma.
Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

La presentació del film anirà a càrrec d’Elena Parreño i Bibiana Guarch, de l’equip de Salvados; Albert Roma, treballador de la UAB i membre de l’ONG Proactiva Open Arms, i de membres del Centre d’Estudis i Recerca en Migracions, amb la col·laboració del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.

L’”Astral” és un veler de 30 metres construït als anys 70 com a vaixell de luxe. La primavera passada el seu propietari, conscient que en el mateix mar pel qual navegava morien cada any milers de persones intentant arribar a Europa, el va cedir a l’ONG Proactiva Open Arms. Després d’un complex procés de remodelació, es va convertir en vaixell de vigilància i salvament i va salpar rumb a les costes de Líbia. Des de llavors, ha rescatat més de 1.000 persones. Podeu veure el tràiler aquí.

Es preveu una entrada solidària a partir de 3€, que es destinaran íntegrament a l’ONG Proactiva Open Arms. Cal fer una reserva prèvia a través d’aquest formulari (fins el 10 d’octubre o fins exhaurir localitats). L’entrada es podrà recollir el dijous anterior, dia 6 d’octubre, de 12.00h a 13:30h, a la Sala de Cinema de la UAB, o bé el mateix dijous 13, d’11.00h a 12.30h.

Un cerdanyolenc a l’ONG

Albert Roma, un veí del barri de les Fontetes, forma part de l’equip de ProActiva Open Arms. Cerdanyola Informa va realitzar-li un “Imprescindibles” on explica, en primera persona, la seva experiència a Lesbos.

Comparteix: