El cessament de la cap de cultura va ser l’espurna que va encendre la flama de la ruptura

Ahir el PSC, ICV-EUiA, C’s i el regidor no adscrit van entrar una moció d’urgència redactada per la presidenta de la junta de personal i pel president del comitè d’empresa. Aquesta moció va ser criticada pel govern com una eina per trencar el tripartit.

ajuntamentLa moció va ser redactada arran del cessament de Jordina Puntí, cap de cultura, per part de la regidora Helena Solà quan ocupava el càrrec d’alcaldessa accidental durant una setmana del mes d’agost. L’escrit demanava suport a les treballadores de l’Ajuntament en la seva tasca quotidiana, el compromís de desterrar de la lluita política l’ús de les treballadores i la revocació del cessament de la cap de cultura.

Els grups que van presentar la moció, en nom de la presidenta de la junta de personal i del president del comitè d’empresa es mostraven d’acord amb el fons de la moció, però no en les formes, ja que el document parla de «caça de bruixes» o de «processos inquisitorials». Cap dels grups presentants es van mostrar en contra de la destitució de la cap de cultura, però si que van lamentar les formes empleades per Helena Solà a l’hora de fer el cessament.

Una cortina de fum. Un atac directe al Govern

Carles Escolà va lamentar que aquesta moció era un atac directe al Govern que «no té res a veure amb el cas concret de la treballadora». Segons l’alcalde, «aquesta proposta és un atac per amenaçar a l’equip de govern perquè no s’atreveixi a tocar determinats interessos d’uns pocs. I és lamentable que hi hagi grups municipals que s’hi hagin sumat, especialment grups municipals que han governat i que són responsables d’haver creat aquestes situacions. La presenten com a cortina de fum i perquè no ens volem deixar governar. Perquè estem tocant interessos que ningú s’ha atrevit a tocar anteriorment.

Però Escolà no es rendeix i, malgrat mocions i amenaces, el govern continuarà tirant endavant el pla que té acordat. L’alcalde va assegura que el govern té la plena convicció i la valentia que calgui per tirar endavant, i no es plegarà davant d’interessos del tipus que sigui.

En aquesta mateixa línia Mallén va lamentar la instrumentalització de la moció i, segons ell, «el que hi ha darrere d’aquesta moció és que aquest govern no pugui portar a terme els seus acords, que aquest govern no pugui governar, que perdi suports». I tornava a repetir l’anunci del trencament del Govern: «Està aconseguit, aquest govern arran d’aquesta moció ha perdut suport».

Finalment la moció va ser aprovada gràcies a l’abstenció de CiU.

Pressions per no col·laborar amb la justícia

Daniel Mallén va denunciar ahir que durant la seva tasca com a regidor de Govern i abans, mentre estaven pactant, van rebre pressions i «a les trobades de partit s’ha posat sobre la taula la necessitat de no col·laborar amb la justícia», «en l’única cosa que no volem negociar és amb la col·laboració amb la justícia».

En aquesta casa a hores d’ara tenim regidors i personals imputats i el Govern està tenint una participació en aquests processos – col·laborant amb la justícia -. Mallén criticava que al Consistori hi ha regidors que li han dit que no col·labori amb la justícia.

Comparteix: