El Govern de Cerdanyola es trenca

ERC i Compromís han anunciat la retirada de les competències a les regidores de CiU com a membres del Govern Municipal.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Els nou membres que formen part del nou Govern (cinc regidores de Compromís i quatre d’ERC) han anunciat aquest matí en una roda de premsa que es trencava el tripartit amb la marxa de CiU. L’alcalde Carles Escolà va explicar que “en el ple d’ahir es van produir uns fets que han fet prendre unes decisions importants”. Escolà lamentava que CiU havia trencat els acords del pacte, no només pels fets del ple d’ahir, sinó per tot un seguit d’actuacions que mostraven manca de lleialtat del grup convergent ver les decisions preses per l’equip de Govern, com votar al Consell del Centre Direccional contra el sentit de vot del Govern o exigir la modificació de cartipàs amb l’amenaça de trencar l’acord.

En el ple d’ahir aquesta ruptura es va posar de manifest en dos punts importants, com el que havia de permetre encarar la solució a la construcció del crematori, iniciant els tràmits per aturar-ho, i abstenint-se en una moció que posava en dubte una actuació d’Helena Solà amb una treballadora de la casa. Aquesta moció que no va rebutjar CiU suposava per l’alcalde “un atac directe al Govern i a l’honorabilitat dels seus membres, una amenaça perquè no es toquin privilegis de petits grups de la casa”.

Aquest ha sigut un historial més que suficient perquè Carles Escolà prengués la decisió de treure’ls les competències aquest matí. D’aquesta manera s’acaba una setmana on la deslleialtat de CiU vers el Govern s’ha intensificat fins a arribar al seu punt més àlgid ahir quan “els mateixos regidors de CiU, de forma planificada, s’han situat fora del govern”, deia Escolà, que afegia que “això s’hi ha produït en un moment clau, quan el Govern estava donant passes que afectaven interessos importants, com el crematori, el Centre Direccional i els Abocadors.

El nou Govern treballarà per definir el nou cartipàs que es farà públic la setmana vinent i que tindrà l’objectiu de treballar pel canvi, així mateix, espera que CiU continuï treballant amb el Govern en tots els punts en els quals coincideixin.

Daniel Mallén va anunciar el trencament del Govern en el ple

Després d’un ple carregat de traïcions vers els seus companys de Govern, Josep Grau va preguntar a Carles Escolà si l’alcalde signaria avui la retirada de competències als tres regidors de Convergència. Carles va respondre «em temo que és això el que heu buscat en aquest plenari».

El ple va finalitzar amb unes paraules de Carles Escolà lamentant que ahir es van trencar acords presos fa mesos per a fer possible aquest govern tripartit. Malgrat tot, l’alcalde va anunciar que el programa que van signar segueix vigent per als regidors que continuen compromesos en continuar en el camí del canvi, un camí que, segons Escolà, «posi per davant les persones i els seus drets, la justícia i l’ètica en la seva gestió».

Comparteix: