Els museus de la ciutat celebren les Jornades Europees del Patrimoni

Durant els dies 16, 17 i 18 de setembre l’accés al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i al Museu d’Art de Cerdanyola serà gratuït. A més, tots dos museus han preparat diverses activitats durant aquests dies per a celebrar les Jornades Europees del Patrimoni 2016.

JPO_excavacions_Ca_nxOliverEl Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver compartirà protagonisme amb la Vall de les Feixes durant les Jornades Europees de Patrimoni d’enguany. Els dies 16, 17 i 18 de setembre el museu obrirà les seves portes als visitants per a què puguin conèixer l’exposició permanent sobre la cultura Ibèrica, a més de fer un recorregut pel poblat per saber com van viure les famílies ibèriques de Ca n’Oliver. El diumenge 18 de setembre a les 12h es farà una visita guiada al museu, al poblat i als edificis reconstruïts. Aquest any, els visitants també podran comprovar els treballs de millora que s’estan fent al jaciment en l’àmbit de l’accessibilitat i visitar l’exposició temporal La fi és el principi. Rituals funeraris a la Catalunya prehistòrica.

A més, el divendres 16 de setembre la jornada de portes obertes inclourà visites guiades als treballs arqueològics i de restauració del jaciment ibèric que es posaran en marxa el 12 de setembre. Les visites guiades seran conduïdes pel director de les excavacions i es faran a les 11h, 12:30h i 18h. Les persones participants podran veure en directe com es desenvolupen els treballs arqueològics i parlar amb els arqueòlegs.

El diumenge 18 de setembre l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria oferiran una jornada de portes. Emmarcat dins les Jornades Europees del Patrimoni, l’objectiu és apropar a la població aquest patrimoni singular ubicat en una de les valls més boniques de Collserola. També es faran visites guiades a cadascun dels temples a les 11h i 12:30h. Les persones participants podran aprofitar el matí per a contemplar la gran riquesa patrimonial d’aquest paratge natural entre l’ermita i l’església amb masies de diferent tipologia i diversos trams dels aqüeductes que portaven l’aigua als camps.

El Museu d’Art de Cerdanyola també obrirà les seves portes el 16, 17 i 18 de setembre, dies en els que el museu celebrarà el seu VII aniversari. El més, el dissabte 17 se celebrarà la III Jornada d’Art i Joves on alguns joves artistes emergents de Cerdanyola mostraran el seu treball al jardí del MAC. El diumenge 18 de setembre, el museu oferirà una visita guiada a les 12h.

Jornades Europees del Patrimoni 2016

Els dies 16, 17 i 18 de setembre se celebraran a Europa les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany es dediquen a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials. El lema suggerit és Patrimoni de tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

Comparteix: