Podem Cerdanyola i la Diada Nacional de Catalunya

El Cercle de Podem Cerdanyola ha publicat una nota de premsa en relació a la Diada Nacional de Catalunya d’enguany.

La Diada Nacional de Catalunya és el moment idoni per denunciar l’actual deriva reaccionaria, autoritària i recentralitzadora del govern central del PP.

Podem Catalunya i Podem Cerdanyola serem a la Diada i a les diverses manifestacions de suport al Dret a Decidir de totes les catalanes i de tots els pobles. Des de la pluralitat i diversitat que representem, i des del Sobiranisme: ampli, integrador, amb vocació constituent i republicana. Som un moviment pel canvi democràtic i social, representem la regeneració democràtica des de baix, el protagonisme ciutadà i la lluita contra tota corrupció. Nosaltres encarnem les lluites nacionals i socials plegades, el Catalanisme Popular de Salvador Seguí, Lluis Companys i d’altres, que diu que Catalunya i els països que conformen l’Estat han d’exercir el seu Dret a l’Autodeterminació.

Per això, nosaltres apostem pel Referèndum amb plenes garanties i que interpel·li al conjunt de la ciutadania, mai a una part d’ella. No volem una Catalunya dividida en dos bàndols irreconciliables; els que estan per la Independència i els que estan contra ella. Com diu l’Ada Colau: “quan vam passar del 80% al 48% tot el país hi va perdre, i el PP se’n va alegrar molt”.  JxS va guanyar les eleccions a Catalunya, però no amb la força necessària per dur a terme l’anomenada  desconnexió unilateral. Els tempos s’acaben i no hi ha sortida dins de l’esquema proposat per la dreta catalana i els seus companys d’aventura. Una RUI no aconsegueix bastir l’objectiu de sumar al 80% de la població que es declara favorable al Dret a Decidir. Un Referèndum amb plenes garanties ha de cercar la confluència de posicions a Catalunya i fora d’ella, tant a l’Estat com a Europa i al Món.

Amb la irrupció de Podemos, Unidos Podemos, En Comú Podem, Hai Marea i altres,   avança avui una nova idea d’Estat, concebuda com un país de països, com un Estat Plurinacional amb la força de la Fraternitat com a emblema.
Podem i En Comú Podem representem els vents del canvi, la configuració d’una nova realitat reflectida a Catalunya, Galícia, Andalusia, Euskadi i Madrid amb els Ajuntaments del canvi i les aliances fraternals que han assolit més de cinc milions de vots en les dues últimes eleccions.  Podem i En Comú Podem participarem l’Onze de Setembre en l’acte de Sant Boi de Llobregat rememorant els 40 anys de la primera Diada autoritzada, que sota el lema “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia” va accelerar el procés de canvi a Catalunya i a Espanya.  A Cerdanyola ens trobarem als actes de la Plaça 11 de setembre, i a la Plaça de l’Abat Oliba.

Nosaltres estarem presents aquest Onze de Setembre amb la defensa del dret a decidir i amb perfil plurinacional, multicultural, internacionalista i de defensa dels serveis públics.

Per això aquest 11 de Setembre recordarem el cop d’Estat a Xile i retem homenatge a Salvador Allende i l’esperança que la “Unidad Popular” van despertar al seu país i al món sencer.   En la Diada Nacional de Catalunya, només el poble salva al poble!

Comparteix: