El mercat de Les Fontetes reobre les portes

El Mercat de les Fontetes ha reobert les seves portes després dels treballs que s’han fet durant l’agost per canviar les plaques d’Uralita de la teulada per cobriment metàl·lic, millorant el seu aïllament i impermeabilització.

obras_mercad_fontetas-2507Aquesta actuació és la primera fase d’una intervenció global pressupostada en un milió d’euros que modernitzarà el mercat i les seves instal·lacions, fent-lo més lluminós i atractiu per a la ciutadania.

El president de la junta de concessionaris del Mercat Municipal, Julià Puig, ha manifestat l’acord dels professionals amb els treballs realitzats. Exposa que després d’anys intentant una entesa amb diversos governs locals per “impulsar la necessària reforma de la llotja, ara, amb l’actual executiu, l’hem trobada”. S’ha resolt un dels temes que més preocupava als paradistes: l’exhauriment de la concessió del mercat, un cop passats els cinquanta anys que estableix la normativa. Hi ha una pròrroga de 12 anys més, que igualaria les concessions de la part més antiga del mercat amb la part nova. Aquest temps, destaca Puig, permet que els concessionaris puguin fer les reformes i inversions necessàries per millorar les seves parades. Una actuació que complementa la que ha impulsat l’Ajuntament, amb la finalitat de potenciar al màxim el Mercat municipal de Les Fontetes.

Municipi i professionals treballen per a resoldre temes com l’aparcament a prop del mercat, entre d’altres, que esperen solucionar per facilitar al màxim l’activitat econòmica de la llotja municipal.

Preguntat sobre el dia de la reobertura i la reacció de la clientela, destaca que “hi havies ganes de mercat”. Les parades treballant amb normalitat han esvaït qualsevol temença sobre fugues de clientela el mes d’agost. Julià Puig en desvetlla el secret: “a banda de la qualitat del nostre producte hi ha el tracte humà que oferim els professionals”.

Seguiran els treballs

Els treballs al Mercat Municipal de Les Fontetes continuaran amb fases successives. S’actuarà especialment a la façana principal. S’utilitzaran elements de fusta i es buscarà donar-hi més llum al conjunt. Fent més atractiu entrar a la llotja municipal.

Els treballs d’aquest estiu han tingut un cost de 350.000 euros, d’un pressupost total proper al milió d’euros contemplat per aquests treballs.

Festa dels 50 anys

Els paradistes celebraran els cinquanta anys de la llotja municipal. Ho faran amb diverses activitats a l’interior del mercat i una festa al Pla de les Alzines, prevista pel 18 de setembre. Hi haurà una botifarrada popular i escenari amb actuacions musicals i per als infants.

El president dels placers, Julià Puig, ha fet una crida convidant la ciutadania perquè participi de les activitats programades.

Comparteix: