Ciutadans presenta moció per a una Cerdanyola inclusiva

Segons el grup municipal de Ciutadans “el Govern no ha de deixar en l’oblit, com fins ara, les necessitats de les persones amb disfuncions físiques i/o psíquiques”.

csEl passat mes de novembre es va aprovar al ple una moció de Ciutadans que instava el Govern a crear el Consell sectorial de la Inclusió Social, com també va ser aprovada, per tots els grups polítics, la iniciativa “Accessibilidad Real 2017″ presentada per l’Associació Funcional (AFIS).

Ciutadans denuncia que després de 8 mesos Cerdanyola continua en la mateixa situació: el Govern ni ha creat el Consell de la Inclusió, ni s’està tenint en compte la “Accesibilidad Real” en la vida diària, tal com es pot comprovar a les obres recents i als projectes de les obres futures.

Per aquest motiu, Ciutadans tornarà a presentar en el ple de juliol altra moció amb l’objectiu que el Govern, “d’una vegada per totes, comenci a fer els primers passos per no deixar en l’oblit les necessitats de les persones amb disfuncions físiques i / o psíquiques”. Entre altres peticions es demana que es creï i es convoqui d’una forma imminent Consell de la Inclusió Social, que s’elabori i es doti pressupostàriament d’ajudes al petit comerç local per a l’adaptació dels seus locals, que es tingui en compte la veu de les associacions i entitats pel que fa a obres i planejament urbanístic, que es creï i s’executi un pla d’accessibilitat universal per a la ciutat i que el Govern Municipal creï en algun espai de la ciutat un parc infantil inclusiu”.

Ciutadans vol que el Govern comenci a donar de manera immediata aquests passos perquè en un futur puguem dir que Cerdanyola és una ciutat inclusiva, on les persones amb disfuncions puguin viure de manera independent i participar, com qualsevol altre ciutadà, en el dia a dia de la ciutat.

Comparteix: