Expressa’t: Roberto Juarez es presenta amb la candidatura Podem per Guanyar Catalunya

Entre el 22 i 24 de juliol es celebren les eleccions internes de Podem Catalunya on s’escollirà la Secretaria General i el nou Consell Ciutadà Autonòmic, per les que es presenten 5 candidatures. Una d’elles, Podem per Guanyar Catalunya, és la llista encapçalada per Óscar Guardingo, senador per En Comú Podem i, per segona vegada, el més votat a Catalunya. Tot i que ell per estatuts es presenta a Secretari General, la candidatura contempla una Secretaria General Coral compartida amb Ana Aroca i Sandra Daza, totes dues regidores, que dilueixi la figura d’un Secretari General unipersonal, apostant així per un model col·laboratiu, de diàleg i plural.

Roberto Juárez, veí del barri de Cerdanyola es presenta amb la candidatura Podem per Guanyar Catalunya. Roberto, portaveu del Cercle de Migracions de Catalunya a més d’enllaç amb l’Àrea de Migracions Estatal de Podemos. Durant els 3 darrers anys ha treballat com activista pels drets de les persones migrants i amb diversitat funcional (o discapacitat) a traves del món associatiu gràcies a l’Associació Funcional de la qual va ser membre de la Junta Directiva fins al març passat.

“El pas per AFIS ha sigut molt enriquidor, tant pel nou tema, per allò tan important que és la diversitat funcional com per l’aprenentatge polític i el treball que ha donat els seus fruits com La Fira de la Inclusió, les reivindicacions, les campanyes de sensibilització, les diferents mocions presentades que han sigut ben rebudes pels diferents grups municipals i les aliances amb altres entitats referents” ha afirmat en Roberto.

Per Roberto Juárez, Podem per Guanyar Catalunya aposta per la construcció d’un nou catalanisme popular i integrador. Que apel·li a les classes populars catalanes. I que inclogui als grans moviments populars sorgits des del 15M i abans, a conformar un Podem fort que sigui un actor central en les futures confluències, un actor que garanteixi la incorporació de les classes popular metropolitanes i dels diferents territoris de Catalunya.

“Amb En Comú Podem hem guanyat dues eleccions. Crec que és important tenir un lideratge fort a Catalunya com el d’Ada Colau. A la confluència tots els actors qui intervenim aportem i sumen, nosaltres aportem les classes populars catalanes que fins l’arribada de Podem no s’identificaven amb cap partit i aportem molta força a diferents territoris no nomès a l’àrea urbana. Com ja he dit, tots sumen però, cal que hi hagi un Podem a Catalunya que pugui interpel·lar a les classes populars i que sigui un actor rellevant en aquest procés de confluència” ens diu Roberto Juárez.

Entre les propostes de Podem Per Guanyar Catalunya hi són: – Crear un Podem com a subjecte amb entitat pròpiament catalana que comparteixi un projecte comú amb Podemos a nivell Estatal, amb capacitat de decisió a nivell intern sobre com organitzar-se a Catalunya però també participar en les decisions a nivell Estatal. – El reconeixement de Catalunya dins un Estat plurinacional, Un país de països. – Podem esta cridat a ser un actor rellevant i jugar un paper important a la confluència. – El municipalisme com aposta estratègica – Un Podem fort plural i amb la voluntat inequívoca de feminitzar la política.

Podem Per Guanya Catalunya aposta per l’elaboració d’un ambiciós pla de dinamització dels cercles, conjuntament amb diferents secretaries, que contempli formació pels regidors i regidores de Podem i dels militants: dinàmiques de treball, mediació, i en definitiva, el suport per part de la direcció catalana.

Entre estes secretaries i àrees de treball es troben la Secretaria de Municipalisme i Acció Social, la Secretaria de Coordinació Interna, la Secretaria d’Igualtat, Feminismes i Sexualitats que es subdivideix en Feminismes i LGTBI que fins ara havien estat unides; la Secretaria de Participació entre altres i àrees com la de Joventut, Cultura, Migracions, Memòria Històrica, Serveis Socials, Sanitat i Educació.
“Crec molt important la participació a les eleccions al CCA de les inscrites i inscrits de Podem i crec important apostar por l’Oscar, la Sandra i l’Ana. Votar per Podem per Guanyar Catalunya, una candidatura que cerca el consens, la col·laboració i la pluralitat” finalitza en Roberto Juárez.

Comparteix: